Couture Outlines by GIVENCHY beauty

Couture Outlines by GIVENCHY beauty

ОК, има вероятно да съм вече твърде досадна с обясненията си относно тази марка… но наистина ми е на сърце. Говорим за GIVENCHY разбира се! Знаете с какъв ентусиазъм говоря за тези продукти! Предишни ревюта може да видите ТУК и ТУК

Днешната статия посвещавам на пролетната колекция Couture Outlines. Цялото вдъхновение и изпълнение е на creative director-а на марката Nicholas Degen. Колекцията е в тотален противовес с всичките златни и блестящи, свежи нюанси, на които сме свикнали през топлите месеци. Но все пак и жената GIVENCHY сме споменавали, че няма нищо общо с масата…

Някои от продуктите в колекцията са при мен и искам един по един да ви ги представя. Нека започна с La Couture Atelier Palette. Невероятно луксозна опаковка (както винаги), а при самото отваряне човек… ах-ва! Ще видите най-нестандартния апликатор за сенки в света- под формата на голяма гъбичка. Вдъхновението за него идва всъщност от шивашката креда и ателиетата на GIVENCHY. Относно цветовете – not your typical spring colors. Тъмно кафяво, керемидено оранжево, синьо и бяло. За жалост не много наситени като пигмент, особено оранжевия и белия цвят. Всички цветове са с мат текстура (отново напомняща за креда). Тази изключително интересна селекция на тонове се намира и в колекцията с дрехи на GIVENCHY за сезона.

Забележката ми в случая е относно покривността на цветовете, както казах по-горе. Опредлено не ми беше лесно да направя грим визията по-долу. Лично аз не успях съвсем да се спогодя с палитрата или в случая да разбера идеята зад нея. Може би трябваше от GIVENCHY повече да наблегнат на пигмента и текстурата (въпреки, че съм наясно, че марката гони ефекта тип креда). Друга забележка от моя страна е самото разпределение на цветовете. Реално почти е невъзможно да се вземе например само от оранжевия тон, без да изцапа четката с другите цветове около него. Като цяло това е палитра с невероятна колекционерска стойност, но не е предназначена за срамежливи и начинаещи в грима. За мен опрделено е нещо невиждано до сега.

Следващия продукт, за който желая да поговоря е Mat & Blur Touch Matifying Stick. Тук единственото негативно нещо, което ми направи впечатление е опаковката, доста нетипична за стандартните скъпи материали, които използват GIVENCHY. Сякаш държа доста по-нискобюджетен продукт в ръцете си. Но това въобще не е най-важното. Самият продукт е доста иновативен: матиращ стик с микро фини пустини частици, които стоят невидимо върху кожата, но създават лек Фотошоп ефект! Това, което ми харесва е, че стикът се нанася под фон дьо тен за изглаждане на кожата, но може да се носи и отгоре– за освежаване през деня! Лек и добре измислен за носене в грим несисера.

Направо се вълнувам за следващия продукт! Може би моя фаворит от колекцията, а и от всички продукти на GIVENCHY, които съм ползвала! Това е Teint Couture Cushion Glow. Марката е създала продукта по подобие на своя best seller, хайлайтъра Prism Libre. Но в революционна консистенция. Наистина използването му всеки път е невероятно удоволсвие! В себе си той съдържа два цвята пигменти: неутрален и прасковен, който се смесват при употреба. Текстурата му е много лека върху кожата, леко мусобразна. Аз го ползвам понякога под фон дьо тен, понякога смесен с фон дьо тен, а понякога и отгоре, за да създам супер dewy визия на лицето си. Относно блясъка: феновете на заслепяващия хайлайт може и да не го харесат, понеже продукта е с лека и гелообразни текстура, стои по-натурално на лицето, прави както казах мокър ефект. Дори при пътуването ми до Лондон успях да говоря с едно GIVENCHY момиче на щанда и и разказах колко обожавам този продукт! Нямаше как да се стърпя пред нея. Тя ми сподели нейната тайна: като започва да привършва, едно енергийно разклащане на кутията и остатъчния гел излиза лесно 🙂

Не знам кое е перфектното бордо червило, но в моите представи то се доближава максимално до това! Le rouge mat в цвят 331.

 

И последния ми продукт е това наситено и дълбоко червило от серията GIVENCHY Le Rouge Mat. Да, знам- идва лято и трябват по-свежи цветове, но едно такова вампирско Couture бордо никога не е излишно… А опаковката… няма да спра да казвам, че от цялата ми колекция, визията на GIVENCHY ми е любима. При на насяне червилото е плътно, комфортно и нежно. Друго, което ми прави впечатление е, че след 30 минути върху устните то става доста мат, изсъхва и целия блясък попива, но въпреки това няма неприятна сухота. Определено любим продукт за ползване!

… и ако трябва да обобщя, това е просто една марка, чиито идеи и визия съвпадат много с моя свят! Нестандартни и out of the box. Не винаги съм съгласна с текстурите на продуктите, но това е положението. Като цяло мисля следващите неща, които да тествам на марката да са по-скоро грижа за кожата и фон дьо тени, защото знаете – това ми е важно.

Кажете ми вие какво мислите за продуктите на GIVENCHY? Смеете ли да сте толкова дръзки? Бихте ли пренесли Couture усещането в ежедневието си?

А ти какво мислиш?