Луксозно почистване с Ready-to-Cleanse Fresh Cleansing Milk by GIVENCHY

Вероятно една от любимите марки, за които пиша и говоря е GIVENCHY. Отговорът навъпроса “защо”? е много прост. Марката е специална, продуктите са специални, карат и мен да се чувствам специална, когато ги използвам!

Още в предишната ми статия (ТУК) мисля, че личи отношението, което имам към GIVENCHY.

 

Днес искам да обърна внимание на един нов техен продукт: Ready-to-Cleanse Fresh Cleansing Milk.

Лично на мен млеката за почистване ми носят едно много луксозно, носталгично усещане. Все едно съм пак в детството си и разглеждам специалната козметика на майка ми. За това и толкова ми допадна да тествам този нов продукт.

Започвам от текстурата на продукта: според мен е малко по-лек като усещане от обичайните гъсти млека. Нанася се много нежно, приятно и лесно с тампонче. Продуктът се води за всеки тип кожа, ароматът му е много приятен, леко ретро флорален, но е като че ли силен. Лично аз въобще нямам проблем с това, но е хубаво е хората с по-чувствителна кожа да го имат предвид.

Според мен почиства добре грима, с малко повече упоритост може да изчезне дори и по-тежкият такъв. Лично моят начин на почистване с млякото е следният- изчиствам старателно лицето с тампончето, напоено с продукт, после наплисквам обилно с вода, след това отново минавам очите леко с млякото + памучен тампон. Когато изчистите всичко от кожата си, оставете лекия крем, който остава след почистването.

Въпреки, че млякото не е предназначено за тежък грим, аз естествено поставих продукта на ultimate изпитание: снимах видео с абитуриентски грим и после го изтрих само с него. Естествено визията ми включваше всичко: очна линия, лепило за мигли, много фон дьо тен… и брокат. Да, не беше бързо и лесно, но успях да изчистя всичко (по метода с водата, описан по-горе). Доста се потрудих, вероятно използвах 7 тампончета и точно толкова помпички с продукта. Като цяло предполагам, че ще свърши доста по-бързо, ако ползвате повече грим ежедневно, за лек грим мисля, че 2-3 помпички са достатъчни.

Това, което мога да кажа е, че при качествената и скъпа козметика често намираме по-специални съставки от тези, на които сме свикнали. Както например в това мляко има екстракт от цветето на кактус Opuntia, известен още като бодлива круша. Благодарение на него и силната му защитна функция, чувството за сухота е предотвратено, а антиоксидантите успокояват. Според GIVENCHY след употребата на млякото, кожата е добре почистена и остава със свежо сияние- нещо, с което мога да се съглася напълно. Няма опъване, няма стягане, има само сияен тен.

 

 

Откъм опаковка продуктът е лек и удобен, може би ми липсва high end усещането заради пластмасата, но от друга страна обожавам огромното лого и минималистичния дизайн. Определено съм раздвоена, дали харесвам външния вид, но със сигурност ми прави огромен кеф като го виждам всеки ден в банята си!

*Продуктът е предоставен от PR.

1 коментар

А ти какво мислиш?

Couture Outlines by GIVENCHY beauty – Nadya Sivkovaотговори
юни 9, 2018 at 7:30 pm

[…] за тези продукти! Предишни ревюта може да видите ТУК и […]

Остави коментар