Bloom by Polina Sofia

Какво е да си girlboss? Да съчеташа най-хубавите неща в живота и да не се спираш. Да имаш семейство, да си усмихнат, да работиш до припадък… и да си лягаш с най-голямата усмивка, защото искаш да видиш какво предизвикателство те чака на следващия… А пример за girlboss? Не бих се сетила за по-добър от Полина Билоконна.

Ако следите Поли трябва да сте разбрали, че тя скоро лансира собствена линия с продукти за коса – Bloom by Polina Sofia. Още преди лансирането тя ме помоли да ги тествам за нея и да споделя своите впечатления. Та, ето ги и тях:

Bloom се състои от три продукта: маска за озаряване, безсулфатен шампоан и стилизиращ крем. Продуктите може да намерите ТУК. Цялата серия е с деликатен и женствен аромат на божур.

Може би е редно да започна с това, че моята коса е нормална горе в корена (омазнява се след 3-4 дни), а краищата ми са изтощени и сухи. Не се боядисвам, третирам само косата си с професионален сешоар при изсушаване. Ползвам рядко стилизанти и сух шампоан.

Продукт номер едно е безсулфатен ежедневен шампоан  – нежен и подходящ за ежедневна употреба. Може да се ползва от всеки тип коса и има успокояващо действие върху скалпа. Резултатът е по-жизнена и здраво изглеждаща коса. Относно формулата : обогатена е с арганово масло, провитамин B5, питамини B3 и B6. 

Това, което ми допада е, че не утежнява косата. Как го използвам аз: при нормални обстоятелства измивам два пъти косата си, ако я усещам много замърсена – три. Нещо, което Поли често комуникира е, че продукта няма сулфати А защо това е толкова важно? SLS, SLES, ALS са най-честата причина за изсушаването на скалпа и косъма, както и честа причина за пърхот, сърбежи и други проблеми. Нещо интересно, което прочетох преди време именно от Поли е, че с натриев лаурилсулфат обезмасляват двигатели от Втората световна война насам. Не е много готино, а? Защо сулфатите се срещат толкова често в продуктите за коса? Защото са най-евтини за производство и на пръв поглед чистят косата идеално… Все още не са забранени, защото вредата им не е съвсем доказана, но според мен скоро и това предстои. Още от много време съм се отиентирала и в грижата за косата ми и косата на децата използваме шампоани без сулфати!

Вторият продукт е озаряваща маска с формула, обогатена с арганово масло, кокосово масло и провитамин B5 за оптимално подхранване и възстановяване. От всички продукти маската най-ме притесняваше, защото моите краища на косата са много претенциозни и единствено добре им се отразяват маските на Alterna. Очаквах, че крайчетата ще останат сухи и заплетени, обаче за моя огромна изненада – не беше така. Косата ми стана супер гладка и блестяща, без frizz. След измиването не беше утежнена, а ароматът на божур остана повече от 48ч!

Нещо, на което се научих за употребата на маски е преди нанасяне винаги да разтърквам количеството, което съм отделила, първо в дланите си. Така маската се „активира“ и започва да работи. Съветвам ви да постоите с маската 5 минути поне за оптимален резултат.

И последният (за сега) продукт е оформящ, термозащитен крем. Функцията му е да осигури максимална защита на косата по време на термообработка (до 250 градуса). Не омазнява и не утежнява (нещо, което мога да потвърдя на 100%). След употребата му, косата е защитена, жизнена и блестяща. Обогатен с кокосово масло, провитамин B5 и UV-филтър. Всеки, който използва продукти за стилизиране (маша, преса, сешоар) се нуждае от подобен продукт, който да предпазва косъма от увреждане. Освен това, кремът улеснява разресването, а това е най-сериозния проблем, който аз имам с косата си. Без маска и крем преди сушене косата ми напомня на суха слама, въпреки че не е боядисана. Не мога за сега да кажа колко силна е защитата на крема, предполагам че това е нещо, което си проличава във времето и с редовна употреба.

Серията Bloom by Polina Sofia според мен е подходяща предимно за нормална коса, без особени претенции. Ако имате мазна, къдрава, силно изтощена, третирана или пък суха, може да редувате измиванията – веднъж с Bloom, веднъж с нещо по-силно за перфектен баланс.

Изненадана съм колко ми допаднаха продуктите на Поли. Бях леко скептично настроена (и разглезена с Alterna), но нямаше как да не ги пробвам, предивид, че знам как тя влага цялата си душа в нещата, които прави. В същия ден, след измиването снимах видео и бях изненадана на кадрите колко много блести косата ми. Явно за мен озаряващия ефект работи безотказно!

Като ваше beauty guru (хаххаха) искам да ви посъветвам да обърнете внимание на продуктите си за коса – избягвайте сулфати, силикони, преси и тонове стилизанти. Не забравяйте, че всичко това се трупа и вреди на коса, кожа, скалп!

А ти какво мислиш?