Тема табу: фотоепилация с Philips Lumea

Тема табу: фотоепилация с Philips Lumea

Крайно време е да ви споделя своя изключително подробен опит за фотоепилацията с Philips Lumea Prestige! Да, знам – това е една леко табу тема, но пък е нещо, с което ВСЯКА жена се сблъсква, без значение дали го признава или не – космите! Не съм уверена да говоря за това, но го правя за вас – и се надявам да ви е крайно полезно.

Както някои от вас знаят, аз се включих в #philipslumeachallenge и имах предоставен за няколко седмици уреда.

Първо, жеаля да споделя, че съм против всякакви професионални терапии, интервенции и процедури „по домашо“ направени. Нормално е – за много хора това е професия. Доста бях скептична относно уреда, приложението и обещанията. Според Philips за около 3 процедури с уреда трябва почти да изчезнат неприятните и досадни косъмчета.

Лично аз използвах своя уред на всеки две седмици, както препоръчва производителя. Общо той беше с мен може би месец и половина и успях да направя четири процедури. За жалост не видях точно толкова обещавания ефект, но си мисля, че при мен този тип процедури действат по-бавно. Имам малък опит с лазерна епилация (в студио) и реално ефекта видях ТОЧНО на 20-тия ден, което ме кара да вярвам, че при мен нещата са бавни. Подозирам, че ако имах може би три месеца с фотоепилатора щях да съм доволна на 100%.

Къде го използвах? Навсякъде! Интим, подмишници, крака, ръце и горна устна! За жалост не съм от жените, които имат късмета да нямат видими косъмчета. При мен са забележими навсякъде, а особено в моята професия, работейки с ръцете си, мисля, че е важно те да са безупречно гладки! Същото важи и за горната устна…. и естествено за всички други места 🙂

Степенувам зоните си по най-голям ефект: първо ръце, после интим, после подмишници, после горна устна, после подбедрици и на последно място – бедра. Значително оредяване на косъмчетата видях след втората процедура. За мое щастие те започнаха да израстват по-бавно и да са една идея по-меки и малко по-невидими от обичайното! Обаче ръка за ръка с този резултат дойде и моментът, в който заради мекотата на няколко места се получиха обърнати косъмчета. Дори в единия от случаите раната беше толкова сериозна, че ми се струва, че дори остана белег. Надявам се това е нещо, което е само до моята кожа и при вас да не се получи.

Какво включва комплектът? Най-напред, уред! Заедно с него няколко приставки: за големи зони, за бикини, за подмишници и лице. Самият уред има страхтна технология SmartSkin, която опредля режимът на работа. Сензорът SmartSkin препоръчва най-добрата настройка за тона на кожата ви. При мен беше постоянно 5.

Как се работи с фотоепилаторът? Изключително лесно. Няма човек, който не би се справил с него! Използвах го предимно на ток, защото според мен батерията пада доста бързо: например за една зона, да кажем подбедрици. Но опцията, че може да работи без захранване е незаменима! Дизайнът, както виждате, е изчистен, футуристичен и красив. Бижу. В комплект идва дори с чантичка, в която да се съхранява. Оценявам много подробното обяснение и книжките към уреда. Изключително подробни!

Общо взето процедурата е поне три пъти по-безшумна от класическия епилатор, което го прави удобен за позлване, когато бебето спи 🙂 Аз правих процедурите си предимно вечер пред телевизора.

Болка почти нямаше, леко пощипване на опредлени места, но не успх да намеря зависимост. Използвах го на вече леко порастнали косъмчета и на обръснати (в зависимост от зоната). Колкото по-големи са, толкова повече горят и мирише ужасно на опърлено, съответно и болката е по-голяма (и главите се зацапват).

Как се почиства? Това е въпрос, на който не намерих отговор, защото честно казано ме беше страх да го забърсвам, все пак е ужано чувствителен и скъп продукт. Но става с много мека и влажна кърпа, без препарат и натиск.

Бих ли го препоръчала? ДА! Но ако сте стриктни, спазвате графика си и „ви се занимава“. Ако не спазвате тези условия ефектът няма да е очаквания.

Както казах по-горе, явно при мен подобен тип третирания действат бавно и за жалост не мога да ви кажа „Да, само този епилатор ще е единственото, което ви трябва за години напред. Дойде краят на космите!!!“. Аз го използвах паралелно с нормалния си епилатор, не съм имала напълно обезкосмена зона за тестовия период.

Заключение: Естествено направих от невнимание голяма глупости: „светнах“ си татуировката на бедрото на едно място. Поду се много, заболя естествено. Пигментът се промени много странно и мина чак след 3 седмици! Тъй, че внимавайте! Също така ако имате много бемки ви съветвам да не ползвате уреда.

Това е моят опит с фотоепилатора. Ако имате някакви конкретни въпроси, на които не съм отговорила, може да ги зададете в коментари. Ако ви интересува повече за продукта, вижте ТУК.

БОНУС от Philips: има апликация за телефон, която може да изтеглите. Тя е календар с напомняне кога, каква зона трябва да третирате. Така няма да го мислите, Lumea ще го прави сместо вас.

 

*публикацията не е спонсорирана.

 

А ти какво мислиш?