Kotra – изложение на корейски потребителски стоки и козметика.

Това беше събитие, което чаках с нетърпение може би месец! Изложението на корейски потребителски стоки и козметика. Вече споделих много с вас чрез instagram и youtube (Влог от събитието може да видите ТУК ), но прецених, че една публикация с повече снимки и по-подробна информация не е излишна. Разбира се няма да проупсна и да покажа какво взех за тестване вкъщи 🙂

Грим продуктите, които бяха представени бяха предимно на Mustaev и Skinaz. Опредлено цветовете на сенките са доста бонбонени и нетипични за европейската козметика. Цветовете за устни бяха най-вече розово, оранжево и червено. Почти никакъв nude.

 

MISSHA е една от най-известните марки с корейска козмитика, и определено с едни от най-красивите опаковки. За жалост не успях да се сдобия с нищо на марката за момента. ТУК може да вземете някои от продуктите на MISSHA, аз скоро също мисля да поръчам.

Джули разкрасяваше дамите на събитието.

Някои от новостите, които ще очакваме скоро от KoCos бяха представени предеварително и са на марката Qyo Qyo. Ако не сте поръчвали от сайта на KoCos- определено препоръчвам. Моите корейски шийт маски и почистващи продукти са само от тях. Селекцията от козметика при тях е страхотна, а и най-важното е, че всички продукти са с гарантиран произход!

Вероятно любимия ми продукт от изложението. Супер хидратиращ лек фон дьо тен тип cusshion от CELLNCO. Влюбена съм в луксозната опаковка!

Освен грим и козметка имаше и хранителни продукти и добавки. За съжаление не можеха да се купуват, иначе със сигурност бих си взека от тази premium бамбукова сол!

Това е вид meal replacement.

Аз също не пропуснах да седна на стола и да получа грим от Джули, изцяло с корейска козметика.

 

 

Това са нещата, които взех вкъщи. Дори не мога да изброя всички продукти 🙂 Взех много богат гел крем с 24карата злато. Супер много ми харесва, защото хидратира много сериозно, оставя кожата влажна. Моливи за очи, глосове, малка мостра на любимата ми бамбукова сол и горе в ляво може да видите един интересен продукт – супер храна, комбинация от всякакви овесени ядки, трици и т.н, която се смесва с кисело мляко например.

Skin Watchers Green Snail Wrinkle&Whitening Peptide Essence от КоCos и палитра с красиви топли цветове от Mustaev. За момента не съм впечатлена от консистенцията на сенките, но не съм й дала и напълно шанс. Пробвах само светлите цветове, които са малко по-бледи отколкото ми се иска.

Доста интересни ший маски от Mustaev, които отговарят на опредлени настроения!

…и още много шийт маски. Някои от тях може да намерите ТУК.

Сега нека обобощя моите впечатление: събитието беше много friendly, а за мен беше доста интересно. Наистина това е един свят, който няма общо с това, което сме свикнали ние. Относно грима – nude гамата рядко присъства, цветовете са предимно бонбонени. Кожата е лека, светла и винаги стои влажна, мат рядко се ползва. Контур по лицето няма, скулите са цветни и свежи. Покривността на фон дьо тените не е сериозна, може би защото корейките нямат много какво да крият 🙂 Устните са сочни, предимно се употребяват lip stains – устойчиви и боядисващи продукти за устни. Не очаквам всичко да ми допадне, все пак разработката на продуктите не е за нашите очаквания и нужди. Но използването им е вълнуващо.

Като цяло ми беше изключително интересно и нямам търпение да следя как се развива този пазар в България.

 

Други публикации с корейска козметика може да видите ТУК и ТУК. Вие имате ли си любими корейски продукти, какви са ви впечатленията?

2 коментари

А ти какво мислиш?

октомври 4, 2017 at 5:52 am

Корейските продукти са ми слабост и много рядко ме разочароват. Missha е сред любимците ми от високия клас корейска козметика и все се чудя, защо за нея се говори толкова малко в България. Много хубав пост <3

Nadya Sivkovaотговори
октомври 15, 2017 at 5:34 pm
– In reply to: Маги

Благодаря ти! Факт е, че продуктите прекалено трудно се намират за момента и масово всичко, което се предлага е предимно шийт маски. Разбрах нещо много интересно относно дистрибуцията на Missha, а именно, че марката сама избира кой да я предлага на новите пазари и реално всеки, които има интерес трябва да кандидатсва. Сигурна съм, че това е голяма спънка на българския пазар.

Остави коментар