the Rome diaries part 1.

Доста време ми отне да седна прегледам (част от) снимките и синтезирам цялата информация в главата си от пътуването до Рим… Животът тук толкова бързо ме сграбчи със задачи, работа и боледуване, че цялата ваканция ми се струва като сън, а не спомен. Обещах ви много снимки и по-подробна информация, за това сядам най-накрая зад тази статия и ви я давам! Междувременно, влог от Рим има ТУК. Предопреждавам, че снимките са доста 🙂 ще се радвам и вие да споделите в коментари любими кътчета (за следващия път) 🙂

 

Хотелът, в който отседнахме се казва Primo Piano Suites, на 1 мин. от Piazza Navona. Смея да твърдя, че това е първият ми booking, който се оказва по-хубав от снимките! Изключително препоръчвам мястото. Всяка сутрин получавахме пълна кошница с лакомства за закуска, директно в стаята, душ кабината беше от стъкло и се намираше до леглото, общо казано абсолютен меден месец!

Ако искате да сте лежерни туристи (без да ви се налага да хващате градски транспорт) ви съветвам да се ориентирате към място, което е наистина близо до забележителностите. Всичките дни ние се движихме само и единствено пеша, а реално в Рим най-отдалечените туристически кътчета бяха на 30 мин пеша едно от друго. Лично аз съм доволна и от мобилния си интернет от Telenor, който беше на перфектно ниво (за разлика от България) и постоянно използвах google maps, ориентирането беше адски лесно. Ако и вие искате като нас – да излезете в 9 и да се приберете в 21, да прекарате цял ден в обикаляне, то единствените обувки, които ви трябват са маратонките. Наситина не събухме нашите Adidas NMD и Yeezy Boost. Крачетата ни се отблагодариха…за разлика от предишното голямо обикаляне в Париж, когато аз лично имах грешката да взема боти Timberland… При туризъм комфортът винаги трябва да е преди всичко – меки, качествени дрехи, чанта за през рамото и разработени обувки са must!

Откъм шопинг – всички ще останат крайно задоволени – зависи от бюджета 🙂 освен първокласно обслужване, получавате отваряне на врата и приятелско посрещане – без значение дали сте клиент или не. Освен всички топ марки ви съветвам да посетите бутиците на Twin Set, Pinko, Maje и Sandro!

Second Hand манията в Рим е огромна, има безброй селектирани Vintage магазини, които обаче са доста скъпи в сравнение с нашите. Например яке levis въри около 60-90 Euro. Също така аз попаднах на няколко premium pre owned магазина, в които купуваш например Chanel, Fendi, LV в безупречно състояния за около 1/2 от оригиналната цена (което пак прави чантите по няколко хиляди евро, де). Също така там се намират модели, които са изключителна рядкост и са с абсолютна колекционерска стойност…

За всички hypebeasts препоръчвам магазин SUEDE, там се намират супер лимитирани модели на кецове и колекции на Nike и Adidas.

За моите beauty addicts задължително е песощението на SEPHORA, магазините е огромени и ми останаха очите (и сърцето там), освен, че ще намерите огромна гама марки (например HUDA) ще може да се насладите и на грим в множеството make up corner-и в магазина.

Реших да дам втори шанс на марката Kiko, която за жалост ми стана вече още по-неприятна и то заради момичетата, които работят там. Случката: казах, че търся glitter (разбирайте брокат), след няколко въртенета на очи от страна на консултантките и десетки неотговарящи продукти на моята нужда едно от момичетата ми каза „glitter, като този на скулите ти ли“ – визирайки хайлайтъра…съвсем любезно обясних, че това е хайлайтър, а не брокат, нейният отговор беше ЗНАМ 🙂 може би щеше да е по-лесно просто да ми бяха казали, че нямат подобен тип продукт, вместо да ми предлагат очна линия, която обаче видиш ли, ако искам мога да я слагам незнам-си-къде?! Както и да е…

За тези, които обичат да си похапват (като мен), най-известното тирамису в Рим ще намерите в Two Sizes. Препоръчвам peanut butter tiramisu 🙂 Пиците навсякъде са добри, вероятно пробвах 10 вида. Тестото е точно, каквото аз го обичам – тънко като лист и хрууупкаво!

 

…следва продължение!

 

1 коментар

А ти какво мислиш?

the Rome diaries part 2. – Nadya Sivkovaотговори
ноември 5, 2017 at 2:14 pm

[…] мен и преживяването в Рим! Ако сте пропуснали, това е ЛИНК към първата, а ТУК може да видите […]

Остави коментар