Yves Saint Laurent Sequin Crush сенки за очи

Yves Saint Laurent Sequin Crush сенки за очи

Любимата ми тема? Грим.

Да, днес ще говорим за грим.
Много харесвам грима, харесвам и всичко, което блести. Грешка, обожавам го. За това и веднага усетих привличане към Yves Saint Laurent Sequin Crush, И за да дам обективно мнение – направо тествах три цвята от серията.

Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow
Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow


По принцип идеята ми, когато ги избирах и поръчах беше да са финален щрих в грима, т.е. да се нанасят като акцент върху други сенки. И се оказа, че доста се изненадх от плътността им. Не очаквах, че тези на пръв поглед брокатени сенки ще имат 80-100% покривност.
Формулата е доста добра, има лек кремообразна момент, който помага на частиците да се ронят учудващо малко (тук обаче трябва да знаете техниката – с плоска четка и потупване върху влажна база). Сенките са хем перлена основа, хем имат и много по-едри частици. Дискотопка в кутийка 🙂

Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow
Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow


Сенките се държат доста добре, лично на мен ми допадат, освен малкия детайл – че очаквах да е само глитър, а не покривна сянка.
Тествах три цвята:

Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow
Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow Swatch

Legendary Gold 01 – доста приятен златист нюанс, но много премерено златно. Леко дори патинирано бих казала, липсва жълтия елемент, както при повечето златисти сенки. Биха се комбинирали страхотно с бордо, черно или кафяво.

Yves Saint Laurent Sequin Crush Legendary Gold 01 Swatch


Стебристото мисля, че стана мой фаворит. Ако следите инстаграм, трябва да сте забелязали завръщането на сивия и стебърния грим. Хем супер 90s retro, хем супер модерно. Много ми допадна този цвят – Empowered Silver. Жесток е, но и екстравагантен!

Yves Saint Laurent Sequin Crush Empowered Silver 02 Swatch

Завършвам с цвят Confident Nude, който в себе си не крие никакъв Nude според мен. Цветът си е направо диня. Леко розово, леко оранжево – като красив залез. Има в себе си лек златист привкус и стои страхотно нанесен на целия клепач. Но Nude в никакъв случай не е. Идеален е за пролет, лято. Може да се комбинира с всякакви цветове – от кавяво до тъмно синьо (за по-екстравагантните).

Yves Saint Laurent Sequin Crush Confident Nude 06 Swatch

Сенките са страхотни. Трайни, покривни, интересни. Yves Saint Laurent Sequin Crush Mono Eyeshadow са подходящи за всички, на които са им писнали “стандартните” цветове и текстури и искат нещо повече от грима си. На силна светлина блясъкът е направо заслепяващ и е по-подходящ за бал, повод или вечерно излизане.
Може да ги намерите в оторизираните магазини, в които се предлага YSL beauty, цената е около 60лв.

А ти какво мислиш?