Good Eyebrows Day!

Една съвсем естествена и бърза грим визия от преди известно време. Но нещо стои незавършено, нали? Точно така – липсват оформените вежди. Никой гримьор няма да се умори да повтаря едно – веждите са рамката на лицето и един от най-важните елементи, които се нуждаят от вашето внимание…

Лично аз смятам себе си за човек, който е изтеглил късата клечка, що се отнася до форма и структура на веждите. Изключително дебел косъм, реално рехав, но страаашно дълъг – все неща, които пречат за перфектното им оформяне. Почти никога не съм доволна от резултата, докато се гримирам, но винаги се старая да дам най-доброто от себе си и да накарам веждите ми да изглеждат хармонично.

Днес ще ви покажа стъпка по стъпка какво точно правя с тях и най-вече какво използвам:

По принцип ползва все различни продукти за вежди, но винаги съм предпочитала готовите сетове. Наскоро взех един комплект за вежди от Clarins, но в течение на цялата публикация ще ви разкажа повече за него. Но нека за сега започнем от начало:

Ето как изглеждат веждите преди каквото и да е било.

Стъпка 1: е винаги да среша веждите с малката четка в комплекта. Това е задължително, защото оформя косъмчетата, подготвя за оцветяването и ги „вкарва в ред“. Така следването на формата е в пъти по-лесно. Използвам малката четчица от комплекта, струва ми се чудесна за целта. Бонус към сресването: премахва ако имате фон дьо тен или друг продукт по веждите си.

Стъпка 2: продължаваме с оформянето: тоест цвета. Това, което ми харесва в комплекта на Clarins е, че има 3 различни нюанса. И трите са пепеливи, което е страхотно, защото почти никой няма топъл (червеникав) цвят на косъм на веждите. Моят личен метод е да смесвам два цвята едновременно. Понякога светъл и среден, понякога среден и тъмен. Зависи от грима и настроението ми. Сенките са с лека към средна покривност, тоест ако искате по-изразителен ефект, трябва да повторите два или три пъти с четката. Като минус мога да кажа обаче, че грамажа на сенките е много малък и би свършил в пъти по-бързо от гела например.

Четката е доста малка, но се справя добре с нанасянето на сенките. Лично аз обичам четки с твърди косъмчета. Според мен дават повече контрол на линията и правят покритието по-плътно.

И последната стъпка в оформянето е гелът. Лично аз много харесах този, който е в комплекта, защото е изключително гъст и напомня на вакса. Издръжлив е и дава лек блясък на косъмчетата. За да го нанаеса отново използвам четчицата-гребен от сет-а.

Към комплекта има и светли сенки за хайлайт под веждите, но аз почти не виждам ефект от тях и не ги използвам. Те по принцип спомагат за изсветляването на кожата под арката, което прави веднага „лифтинг“ на веждите ви.

И ето ме вече – щастлива, защото съм оформила веждите си! Цялата рутина ми отнема около 3-4 минути, но прави огромна разлика във визията. Нали?

Като цяло препоръчвам комплекта за вежди на Clarins, особено ако обичате по-естествения ефект и искате всичко да е в едно – компактно, малко и практично. Бонус разбира се е супер красивата визия на кутийката – изчистена и минималистична.

А ти какво мислиш?