За чудно-странните катранено черни маски за лице…

 

Ако ползвате Facebook и Instagram, няма начин да не ви е попаднала реклама на чудно-странните катран черни маски, които се отлепят и премахват някакви кошмарни замърсявания по кожата… Днес в блога ще разнищим точно една от тези!

Първо и много важно, искам да кажа, че маската е от магазин SEPHORA, не е от неизвествен онлайн магазин,  Instagram акаунт или Ali Express. Маската е 100% оригинална и с доказан произход. Това е важно, ако искате да се предпазите максимално от нежелани странични рекции и влошаване на състоянието на кожата ви (понеже продукта е по-специфичен искам да обърна внимание на това, да си направите тест за поносимост на ръката преди първа употреба)!

(…И не, няма да се уморя да обръщам внимание на темата с фалшивата козметика. )

Та, ето продукта, който ще разгледаме под лупа, а именно: boscia luminizing black mask. Мисля, че даже марката boscia е първата, която въобще пуска този тип маска.

boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask

Самата течност прилича на супер гъст, разтопен от лятното слънце асфалт. Малко ме стресна консистенцията и пътността, но пък нанасянето на кожата е много бързо и лесно. Гледайте пласта да е равен и плътно черен насвякъде, това гарантира лесното отлепване после.

 

boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask

В състава откриваме:

  • Въглен на прах: абсорбира излишния себум и прави дълбоко ексфолиране на кожата, за да подобри външния вид.
  • Montmorillonite Clay –  Глина, подобна на Bentotite, но кръстена на регион във Франция, от където се добива предимно. Богата на 67 минерала, тя е известна като „premium“ глина.  В химичния състав има микроскопични кристали, които извличат мръсотията и излишния себум от кожата.
  • Екстакт от кора на бор –  Известна с антиоксидантното си действие, кората блокира свободните радикали, които са молекули на активен кислород и увреждат клетките. Също така боровата кора има ясно изразено противовъзпалително действие.
  • Витамин С – Обогатените с витамин С продукти помагат срещу вреди от слънцето, елиминират възплания, стимулират производството на колаген, намаляват хиперпигментацията и подобряват пилинг ефекта на някои продукти. Трябва да знаете, че витамин С е главният „виновник“ за свежата и сияйна кожа.
  • Екстракт от евкалипт: Известен със своето анатисептично и антивъзпалително действие.
boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask

Според производителя, маската е подходяща за всеки тип кожа,но ако имате отворени пъпки, ранички или прекалено чувствителна кожа ви съветвам да се въздържите. При нанасяне много внимавайте маската да не попадне върху бебешката коса и веждите ви, защото ефектът от отлепянето си е направо кола-маска 🙂 Някои потребители казват, че много боли, но според мен е съвсем поносимо. Зависи вече кой какъв праг на болка има.

boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask

Искам да споделя с вас един съвет, който намерих из форумите: преди да ползвате маската минете през банята и силно напарете кожата си, така ще отворите порите и резултатът от отлепянето и почистването ще е максимален.

Времето за действие е между 20 и 30 мин, общо взето- докато изсъхне напълно. Според мен съдържанието на тубата би стигнало за 8-10 пъти употреба.

boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask
boscia luminizing black mask

 

След престоя, отлепването става доста бързо и лесно. Почти всичко успява да се почисти с две движения. Някои хора могат да усетят дискомфорт или болка, в зависимост колко фини мъхчета имат по кожата си.

Съжалявам за не много красивата снимка, но исках да ви покажа малките „мръсотийки“, които се отлепят, заедно с маската. Някои са малки кожички, други фин мъх. Лично аз нямам супер широки пори и нямам кой знае колко сериозни запушвания.

Другото важно нещо, което искам да добавя е, че няма при мен никакво изсушаване на лицето, нещо обичайно за толкова сериозни маски.

След употреба на маската просто измих лицето с топла вода, и нанесох лек хидратиращ крем. Като цяло не мисля, че при моето лице ефектът е невероятно „WOW“, както по Instagram клиповете, но кожата е освежена. Едно нещо, на което може да разчитате като ефект е по-равномерното нанасяне на фон дьо тен след това, то се дължи именно на премахнатите мъхчета. Текстурата на лицето става по-равна и това е видимо.

След употреба усещам кожата си по-свежа със сигуност, не мога да кажа, че тенът ми е станал по-сияен. Мисля, че това е нещо, което се дължи на комбинация от продукти, а не само на маска.

Заключение: Ако имате твърди и запушени, релефни пори си мисля, че ефектът ще е много по-добър (след предварително напарване в банята). Ако имате отворени рани и пъпки по лицето, избягвайте употребата на подобен тип маска, за да не раздразните кожата си. Маската може да се използва веднъж на седмицa. Ефектът от нея е загладена и освежена кожа, лесна е за домашна употреба и резултатът е добър. Ако се борите със силно запушени пори, не е зле все пак да посетите добър и проверен козметик.

Мисля, че всеки, който обича да се грижи за кожата си трябва да използва поне веднъж такава маска. Аз със сигурност ще продължа да я използвам, харесва ми състоянието на кожата след това, а и е прекалено забавна, за да не го правя!

 

*маската е предоставена от PR

А ти какво мислиш?