Поддръжка и здрави нокти в домашни условия. #stayhome

СЪВЕТИ ЗА ПОДДРЪЖКА И ЗДРАВИ НОКТИ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ ОТ Simona Rumenova Nails  ®

Видях, че статията за красива коса в домашни условия се прие толкова добре от вас! За това реших да продължа с практичните съвети и този път да поканя една от любимите си маникюристки в блога. Ето какво каза тя:


Скъпи дами,
Във връзка с възникналата кризисна ситуация и налагането на затваряне на салоните за красота, ще се опитам да ви дам някои практични указания как да се справите с ноктите си сами вкъщи.

ТОП практически съвети от професионален маникюрист за грижа за ноктите в домашни условия. Поддръжка и здрави нокти у дома.
Поддръжка и здрави нокти у дома.

Първият ми съвет е да премахнете стария гел лак от ноктите си, защото не е хубаво да се стои много дълго време с израснал гел лак, поради реееед причини. Основната е, че по този начин можем да счупим нокът, защото покритието изсраства и натежава в свободния край, и при намокряне се чупи и огъва по-лесно.
Тук идва ред на втория ми съвет: Не премахвайте гел лака с чоплене, белене, ядене, гризене, дърпане и т.н. По този начин единственото, което ще направите, ще е да свалите на места и част от слоевете на нокътя си и така ще го изтъните и той пак ще се счупи.
Бъдете търпеливи и внимателни, докато премахвате покритието, ако искате да имате здрави и добре изглеждащи нокти. Ще ви трябва пила или буферно блокче , с които да изпилите или матирате хубаво лъскавото покритие на лака(топ лак). По този начин позволявате на течността за сваляне да проникне до базата и да се разтвори по-лесно. Ако не премахнете блясъка, гел лака няма да се повлияе от накисването. След това напоете с течност за сваляне на гел лак (ако използвате лакочистител, той трябва да е задължително с ацетон), парче памук (или изрежете парченца от тампон за грим) и увийте пръст по пръст с алуминиево фолио. Фолиото е важно, защото задържа топлината на тялото ви и по този начин се активира разтварянето на гел лака. Изчакайте поне 15-20 минути, защото вашата течност е по-слаба от професионалната и е нужно повече време. След което лакът сам ще падне, или ако има остатък може да си помогнете с дървено стикче или избутвач.
Тук идва момента да вмъкна, че на професионалния пазар се появиха десетки видове различни неразтворими гел лакове, които за мен лично обезсмислят идеята на гел лака! Ок, издържат повече, не се белят над 3-4 седмици, но това е изключително вредно за вашите нокти. Знаете ли какво е съдържанието им, за да останат непокътнати върху ноктите ви толкова дълго време?

ТОП практически съвети от професионален маникюрист за грижа за ноктите в домашни условия. Поддръжка и здрави нокти у дома.
Поддръжка и здрави нокти у дома.

В началото повечето от вас не знаят, че имаше само акрил и гел, т.н. ноктопластика, която се маха само с досадно пилене. Затова специалистите създадоха т.н. Soak-Off гелове и гел лакове. Те имат здравината и дълготрайността на гел и в същото време се нанасят и отстраняват лесно и бързо, защото са именно РАЗТВОРИМИ. Няма да навлизам в подробности, но най-важното за вашите здрави нокти е: гел лакът да се сваля изключително лесно, когато се свали ноктите ви да изглеждат естествено добре и видимо материалът да се разтваря от течността, която използва професионалистът.

Най-доброто, което може да направите вкъщи е да оставите ноктите си без покритие, защото дори и заздравителите съдържат химикали. Също така внимавайте с избутването на кожичките, не бъдете груби, съветвам ви и да не ги режете. Изрежете дългите нокти, вкъщи не ви трябват, а и късите нокти без лак изглеждат по-добре. Не се притеснявайте, ако след премахване на лака ноктите ви изглеждат по-бели. Това е така, защото са дехидратирани и в момента, в който ги намокрите, те възстановяват нормалния си облик.
Най-важният ми съвет: Намажете добре с олио и готово! Стърчащи, сухи кожички спират да ви дразнят и ноктите изглеждат естествено лъскави. Повтаряйте колкото искате при необходимост. По този начин подхранвате ноктите, помагате им по-бързо да се обновят и не им вредите. За целта използвайте какаово или кокосово масло, олио от гроздови семена, етерични масла от цитруси, много полезно е и българското розово масло.
Ако сте фенове на обикновените лакове, то съветът ми е винаги да слагате основа(база). Така не само предпазвате ноктите от оцветяване, но и нанесеният лак ще бъде по-траен и с по- наситен цвят. Не забравяйте и топа, който придава допълнителен блясък. Него може да го нанасяте допълнително периодично през няколко дни за по-голяма издръжливост. Четете етикетите и избягвайте лакове със съдържание на токсични химикали.

ТОП практически съвети от професионален маникюрист за грижа за ноктите в домашни условия. Поддръжка и здрави нокти у дома.
Поддръжка и здрави нокти у дома.


Относно ноктите на краката, опитайте се да ги оформите отпред по-прави и заоблете острите върхове с помощта на пила. Съветвам ви да не режете върховете, защото рискувате да се забият и да ви причинят болка и дори инфекция!
При по-суха и склонна към загрубяване кожа на краката е хубаво поне 1 път в седмицата да използвате под душа пила за пети и скраб за тяло. След баня е хубаво да намажете, освен тялото си, и петите със специален крем за крака, мус, масло – каквото ви се намира вкъщи. Лесен трик за поддържане мекотата на кожата на стъпалата е да спите с намазани със зехтин крака, увити и в чорапи. Никое от тези неща, обаче не бива да се прави постоянно и прекалено, защото в противен случай ще стимулирате растежа на повече кожа.
И понеже повечето от вас, които ме познават знаят, че моята философия за красота е именно здравето отвън и отвътре, ще ви кажа следното: Грижете се за себе си и намирайте време за естествените неща.

ТОП практически съвети от професионален маникюрист за грижа за ноктите в домашни условия. Поддръжка и здрави нокти у дома.
Поддръжка и здрави нокти у дома.

Това че сме заляти буквално от хиляди продукти на пазара ни помага много, но не бива да замества изцяло домашната грижа. Бъдете малко old school и поне веднъж заменете козметиката с естествени неща, добавките и витамините с пресни плодове, зеленчуци и ядки. Интересувайте се повече, четете и питайте относно здравето на вашите нокти. Хранете се пълноценно, почивайте повече и намалете стреса..(доколкото е възможно). Мийте често ръцете си, защото мръсният въздух наоколо е предпоставка за изсушаване на кожата на ръцете и краката. Обърнете внимание на препарата за миене на съдове, който използвате. Хубаво е той да съдържа подхранващи масла. Също така не използвайте прекалено гореща или студена вода, защото по този начин шокирате кожата. Използвайте, когато можете ръкавици. Бъдете по-внимателни с ноктите си – не ги блъскайте, огъвайте, гризете. Ако се стараете и спазвате тези така прости, но важни правила, то вие ще имате по-здрави нокти, по-добре изглеждащи ръце и ходила и по-голяма усмивка!


Надявам се да бях полезна и изчерпателна, а вие стойте вкъщи, пазете се и обърнете внимание на близките си! Обадете се на всички, с които все нямате време да се чуете. Правете всички неща, които отлагате напоследък. Аз нямам търпение да се видим! Нека с отговорност и дисциплина спомогнем за по-лесното и бързо преминаване през тази криза. А дотогава може да черпите идеи и да планирате следващия си маникюр като следите нещата, които качвам.

Може да намерите Симона тук:

Facebook: https://www.facebook.com/simonarumenovanails/

Instagram: https://www.instagram.com/simona_rumenova_nails/

Ако сте пропуснали предишната статия за домашна грижа за косата, може да наваксате тук: http://makeupbynadya.com/stayhome-haircare/

А ти какво мислиш?