Разкошни с YSL / Rouge Pur Couture The Slimm

Разкошни с YSL / Rouge Pur Couture The Slimm

Точно навреме за празниците! Ако и вие се чудите как да се поглезите и по-точно какво да си самоподарите, едно ново червило може би е повечe от перфектен избор.

Днес искам да ви разкажа за новата серия Rouge Pur Couture The Slimm Matte Lipstick! Нещо ново и супер sexy от YSL Beauty.

Rouge Pur Couture The Slimm
Rouge Pur Couture The Slimm

 

Цветовете, които ще разгледаме са: 08 Contrary Fuchsia и 21 Paradox Red.

Нека започнем от очевадното: опаковката. Тук няма какво много да коментираме: изчистена, луксозна, красива и удобна. Червилото не тежи и няма да пречи в чантата ви.

Какво забелязваме веднага: необикновената форма – червилото вътре е квадратно. Лично на мен ми се стори по-лесно за нанасяне отколкото всъщност е. Когато започнах да го използвам, изведнъж ми се стори супер трудно с тези ъгли. Възможно е аз да не съм уцелила правилния начин на използване, но определено не е за начинаещи. Тези цветове изискват стабилна и прецизна ръка, вероятно и на вас ще ви е трудно да го нанаесете перфектно, без да ползвате молив отдолу.

Rouge Pur Couture The Slimm
Rouge Pur Couture The Slimm

 

Самите цветове: по принцип се възприемам с абсолютно всеки нюанс червило, който може да си представите. Но рядко вече илизам от гамата на натуралното или класическото червено. На пръв поглед 08 Contrary Fuchsia ми се стори като поредното цикламено, което никога няма да използвам. И за това реших именно да нанаеса него и да го тествам през целия ден. Искам да кажа колко приятно съм изненадана от този цвят. От много време не съм срещала толкова приятен неонов нюанс, който наистина да ми харесва и да не стои ретро. Цветът е студен (леко синкав дори), стои чудесно на светла кожа. Получих комплимент от 3-ма човека за избора си на червило в този ден. Явно е добре човек да излезе от зоната на комфорта си понякога?!

Rouge Pur Couture The Slimm 08 Contrary Fuchsia
Rouge Pur Couture The Slimm 08 Contrary Fuchsia

 

Сега нека ви разкажа за 21 Paradox Red: абсолютно идеалния дълбок червен нюанс. Не е доматено червено, а класическо бордо, без да стои много тъмно на устните. Бягаме от vampy визията, но не сме и в ретро 60’s стилистиката. Много добре премерен и плътне цвят, идеален за студените месеци.

 

Rouge Pur Couture The Slimm 21 Paradox Red
Rouge Pur Couture The Slimm 21 Paradox Red

 

Консистенциите на двете червила върху устните честно казано ми се сториха различни. Въпреки, че са full coverage, мисля, че червеното е малко по-плътно покривно от цикламеното.

Формулата е сравнително трайна. В рамките на 5-6 часа ми се наложи два пъти да го уплътня (не казвам подновя, защото нямах изтрити места по устните). Като завършек, червилото е 100% мат. Дори напомня на retro matte червилата на MAC. Не е сатен, не е semi matte, червилото си стои сухо. Устните ми се чувстваха сравнително добре. При мен имаше изсушаване, което аз лично дължа на факта, че съм болна, не на самата текстура. Все пак хора с напукани и много сухи устни по-скоро трябва да търсят друга формула.

Rouge Pur Couture The Slimm 21 Paradox Red 08 Contrary Fuchsia swatch
Rouge Pur Couture The Slimm 21 Paradox Red 08 Contrary Fuchsia swatch

 

Надявам се червилото да се възпреме добре от жените и цветовата му гама да се обогати. За момента ми липсват повечко хубави nude нюанси, подходящи например за булки. Повечето цветове от серията са доста активни и са за по-смелите, но какво пък друго да очакваме от YSL? Напред със смелостта.

Ако трябва да обобщя, оценката ми е 7,8 от 10. Определено това червило ми харесва!

Е, тествахте ли вие новата серия на YSL? Как ви се стори? Имате ли вече must have нюанс?

*двете червила са предоставени от PR.

А ти какво мислиш?