Worth the hype? HUDA Beauty

Това пътуване до Рим беше супер интересно за мен, защото усшях да се запозная с много beauty продукти, до които ние тук нямаме пряк достъп. Една от най-интересните марки за мен беше HUDA Beauty, толкова хвалени, купувани, фалшифицирани…нямаше как да не си тръгна от SEPHORA с нещо.

Спрях се на две течни червила, всяко на цена около 50лв (уау, смятайки в левове направо ми става лошо 🙂 ). Едното е от серията Lip Strobe в цвят Enchanting. Накратко – хамелеонов глос, който се ползва самостоятелно или върху червило, променя цветовете и текстурите и придава 3D ефект. Второто червило е от серията Liquid Matte с металик ефект, цвят Sociallite, който е приятно медено-розово злато. Като обобщение няма как да не кажа първо, че апликатора е гениален – качествен, твърд и много голям, това прави нанасянето лесно. Като цяло комфорта върху устните е добър, а ето и swatch:

Enchanting Lip Strobe червилото:

Enchanting Lip Strobe by HUDA Beauty
Enchanting Lip Strobe by HUDA Beauty

 

На първата снимка е използвано самостоятелно – цветът е красив, студено розов, но стои като пресечено върху устните, това го прави трудно за нанасяне. Текстурата е леко лепкава, това прави трайността добра. Усещането е абсолютно стандартно за гланц за устни. Покривността е по-скоро лека към средна. Ароматът силен и е на ванилови сладкиши.

Enchanting Lip Strobe by HUDA Beauty
Enchanting Lip Strobe by HUDA Beauty

 

На втората снимка е ползвана розова основа. На мен така доста ми харесва – придава мистичен 3D ефект на цвета, въпреки, че пак напомня за пресечено, но доста по-леко.

Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite
Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite

 

 

На третата снимка е ползвано върху кавяво червило – дава розов перлен нюанс и огледален блясък. Общо взето според мен този lip strobe стои най-добре върху тъмни червила, може да се ползва върху черно, лилаво,  бордо и т.н.

Сега искам да ви покажа по-отблизо металик течното червило в цвят Socialite. Лично аз очаквах наистина плътно покритие, на което сме свикнали от матовите червила и бях доста изненадана, че тук покривността си е направо лека. Нанасянето е много неравномерно – остават черти по ръбвете на устните например. Въобще не мога да кажа, че завършека е металик- по-скоро бих го определила на сатен. Относно трайността- наистина е добра, издържа на храна и напитки, а усещането върху устните е приятно и леко, без изсушаване. Ароматът е на ванилови сладкиши. Въпреки, че не е това, което очаквах го харесвам и ползвам за ежедневието.

Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite
Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite

 

Тук е нанесен само един пласт от червилото. Стои доста леко и естествено. Идеално за бърз натурален грим.

Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite
Liquid Matte by HUDA Beauty in Socialite

 

Тук са нанесени два пласта от течното червило- според мен пак не е достатъчно металик, за да се нарича така. Все пак има черти от неравномерното нанасяне, а като повтарям прецизно на места се отнема от първия слой, тъй че трябва да се внимава.

 

Сега, имайки двете червила, тествайки ги знам, че вероятно няма да дам друг път 100лв за тях. Може би аз не съм избрала подходящите текстури, но не съм впечатлена, особено не и за тази цена.

Напомням ви, че HUDA Beauty е една от най-често фалшифицираните марки в световен мащаб. Ако попадете на чудна оферта – червило за 20лв, бъдете сигурни, че наистина е too good to be true. Пазарувайте САМО от официалните представители, тоест SEPHORA.

А ти какво мислиш?