Любов, вързана с копринена панделка – Twilly!

Любов, вързана с копринена панделка – Twilly! Споделяла съм няколко пъти, че не съм от хората, които особено много следят какво се случва в парфюмерийния свят и не държат винаги да изпробват всичко ново на пазара. За това и сравнително късно разбрах за Twilly на Hermes. Той пък за мен лично се оказа удар в десятката. Рядко ми допада толкова много един аромат… а и добавям, че беше първият парфюм, от който по време на бременността не ми ставаше лошо… Ако се чудите моята пролет 2019 как миришеше – е, на Twilly!

Twilly by Hermes
Twilly by Hermes
Twilly by Hermes
Twilly by Hermes

Погълната от него, наистина нямаше как да изпусна лансирането на Twilly Eau Poivrée (не ме карайте да го произнасям 😀 )! Според моя приятелка, която е много навътре в парфюмнeрията, той щял изключително много да ми допадне. Напоследък оформям една голяма любов към по-ориенталските аромати. Та, голямата новост в този Twilly е точно това – леко пиперливия привкус.

Първата ми работа беше разбира се да тествам аромата. Пръснах на двете си китки и останах изключително разочарована. Нищо ориенталско не намерих в него. Нищо уникално и различно. Тръгнах си леко разочарована… Обаче може би 30 минути по-късно отново подуших китките си и останах очарована! Ароматът се беше развил толкова добре! И усетих как сме създадени един за друг – на пръв поглед „сладки“, но като човек ни опознае вижда „пиперливата“ ни страна 🙂

Twilly Eau Poivrée by Hermes
Twilly Eau Poivrée by Hermes
Twilly Eau Poivrée by Hermes
Twilly Eau Poivrée by Hermes

Това е моята история с ароматите Twilly, сега ще ви споделя малко спецификации, за да прецените кой от двата е вашия:

Twilly e доста сладникав и цветно-дървесен аромат. Придава един оптимизъм и цвят на ежедневието. Смятам, че е изключително подходящ за ежедневна употреба и особено за по-млади момичета. Глава: бергамот, горчив портокал, джинджифил. Сърце: жасмин, тубероза, цвете на портокал. База: ванилия, сандалово дърво. Красив и елегантен, доста запомнящ се. Вдъхновен е от красивите известни копринени шалове на Hermes (както виждате, те са част от флакона). Бих нарекла Twilly като едно от най-различните и вълнуващи творения при парфюмите в последните години.

Twilly and Twilly Eau Poivrée by Hermes
Twilly and Twilly Eau Poivrée by Hermes

Twilly Eau Poivrée е чисто, чисто ново предложение на пазара. Реално се лансира в средата на юли месец. При него усещаме розов пипер, роза и пачули. Отново нослето зад него е Christine Nagel. Бих казала, че с новата си версия Twilly „пораства“, точно както и момичетата, които го носят. Той е доста по-самоуверен и по-елегантен от предшественика си. Както виждате опаковката е идентична, разликата е в нюанса (наситено розова е) и в шалчето, с което е обгърната капачката. По-ориенталски като че ли не е правилното определение за него, но все пак има тази лека пиперливост от розовия пипер в себе си. Леко пудрен и много самоуверен 🙂

Twilly and Twilly Eau Poivrée by Hermes
Twilly and Twilly Eau Poivrée by Hermes

Лично аз предпочитам Twilly Eau Poivrée, но се въздържам в момента с ползването, заради малкото бебе. За мое съжаление само си гледам бутилчиците и ползвам парфюм само в дните, в които ме няма вкъщи за повече от 4-5 часа… Знам обаче, че скоро ще дойде неговия ред!

Кажете ми, кой от двата ви хареса? Пробвахте ли ги? Притежавате ли някой от тях?

А ти какво мислиш?