the Rome diaries part 2.

Това е обещаната втора доза пълна туристическа информация от мен и преживяването в Рим! Ако сте пропуснали, това е ЛИНК към първата, а ТУК може да видите влога.

…Just for fun не забравяйте да си наемете Vespa или както нас в случая – Renault Twizy – най-забавното решение! Само предопреждавам, че трафикът в Рим е много опасен. Ако си мислите, че в България са кофти шофьори…пфуу. Но аз определено съм влюбена в малката двуместна бръмчалка!

В центъра на Рим почти всяка сграда има вътрешно дворче, съветвам ви да пробвате да отворите колкото се може повече врати! Идея си нямате какво съкровище може да се крие зад тях!

 

Ако планирате да посетите най-големите забележителности като Колизеума и Ватика се въоражете с огромно търпение. За Ватиканския музей ние си купихме билети онлайн и влизането беше поносимо. Заредете се с водичка и ветрило, защото обиколката е много дълга, блъсканицата голяма, а помещенията в музея почти не се проветряват. Но очите ви няма да повярват какви съкровища се крият там, вярващи или не- Ватикана е топ мястото за посещение!

Още един туристически съвет от мен: не говорете с никой, който заговаря вас. Особено пред забележителности. Пълно е с „тургайдове“, които уж да ви упътят…ама не съвсем (същото важи и за Париж). Купувайте билети предварително онлайн, направете си справки с google и никой няма да ви е нужен 🙂

Какво да не забравяте, когато тръгвате за Рим:

– паспорт (да, паспорт – по-лесно се минава проверка, отколкото с лична карта), – слънчеви очила, – слънцезащитен лосион, – power bank зарядно за телефон, – много дребни монети за фонтаните, – сух шампоан за коса, – маратонки, – малки бутилки с вода, – удобен памучен бял t-shirt и trenchcoat. 

 

И последно – задължително е да изглеждате филма Angels and Deamons ( или да прочетете „Шестото клеймо“) преди пътуването си 😀

ENJOY, запомнете sharing is caring и не забравяйте да ми оставете коментари <3

А ти какво мислиш?