3 тендеции в козметиката + START

Има няколко безспорни тенденции в козметиката, които виждам и днес ще поговоря за тях. Не, не става дума за нови цветове в сенките или хайлайтъри… говорим за грижата за кожата. Първата и най-важна стъпка в красотата.

Кои са тези тенденции? На първо място забелязвам масово нови продукти, които се борят с т.нар. pollution (присъствието на веществa в околната среда, които имат вредни или отровни ефекти върху нас). Това слага под общ знаменател замърсяването на въздуха с фини прахови частици в големите градове, цигареният дим и т.н. В момента освен в грижата за кожата намираме и anti-pollution ефект и в продукти за коса (например Klorane имат феноменална серия за коса с водна мента).

Следващият тренд е, че много high end марки лансират доста по-достъпни линии с продукти, с които да обхванат по-широк таргет. Този таргет включва милениъли и по-младата част на beauty пазара (20-25+). Защото с грижата за кожата се започва още от рано, а не когато вече е късно. Например за много успешна серия с този модел е My Clarins на Clarins ( http://makeupbynadya.com/skincare-2019/ ).

Третото нещо, което мога да спомена е опаковки, които са вече биоразградими и лесни за рециклиране. Знаете, че тоновете боклук са един от най-наболелите проблеми в глобален мащаб. Например преди 2 години мисля, Dior лансираха HYDRA Life серията, която е с много олекотена опаковка, крайно нетипична за луксозния бранд.

И понеже скоро бях на събитие по случай лансирането на новата линия на Eisenberg Paris – START, която обединява тези тенденции, реших да ви разкажа малко повече:

Start by Eisenberg Paris

Защо да изберете START? Линията е с изключително антиоксидантно действие + силен anti-pollution ефект. Защитава от външни агресори и същевременно успокоява кожата – намалява възпаления и зачервявания. START е без минерални масла, фталати, парабени и оцветители. Основна философия на Eisenberg е продуктите да са високо технологични, изключително пречистени и ефективни. Със сигурност, въпреки че START e доста по-достъпна като цени, марката не е направила компромис със своите възгледи.

Тайната зад линията са ключовите съставки: Екстракт от Тученица (успокоява кожата със своите противовъзпалителни и хидратиращи свойства. Облекчава усещането за щипане и дава комфорт на кожата) и Екстракт от Моринга (дълбоко пречиства кожата и я защитава от външни агресори и замърсяване, работи за здравия вид на кожата и сияен тен).

Серията включва 7 продукта и най-общо се фокусира върху двете най-важни за кожата стъпки – хидратация и почистване.

Start by Eisenberg Paris

START CLEAN – включва 4 продукта единствено насочени към качественото почистване на кожата. Ако не изчистите лицето си, как би проникнала в дълбочина останалата грижа за кожата ви? Никак! Звучи логично, нали?

Първо – Мицеларна Вода (ползвам я вече от 14 дни и съм изключително доволна, защото доста качествено отнема грим), подходяща е за всеки тип кожа. Второ – измиваща пяна за комбинирана към мазна кожа. Трето – почистваща и балансираща маска за лице и шия, подходяща за комбинирана и мазна кожа. Четвърто – SOS продукт против несъвършенства – за локално третиране на пъпки и други проблеми по лицето.

Start by Eisenberg Paris

START HYDRA – включва 3 изключителни и леки хидратиращи продукта. Първо – балансиращ флуид за лице и шия, подходящ за комбинирана и мазна кожа. Второ – защитен крем против замърсявания, подходящ за всеки тип кожа и зона, дори и околоочният контур. Трето – хидратираща и защитаваща маска за всеки тип кожа.

Серията отнема 2 години на Eisenberg за да бъде реалност и е изключително изпипана откъм функционалност. Мога да ви гарантирам за качеството и за премиум грижата, с която ще дари кожата ви. Въпреки, че на външен вид START не е WOW, тя е идеалният старт за всички, които искат леко да влязат в селективния клас козметика, все още са плахи и имат сравнително ограничен бюджет. Продуктите са подходящи както за мъже, така и за жени.

А ти какво мислиш?