Откакто тя е тук…

Някои от вас знаят, че вкъщи вече не сме сами. Неусетно минаха 6 месеца, в които ТЯ управлява нашия свят. Бебе Емануела. Както всичко си е все същото, така и всичко е различно! Какво научих откакто тя е тук:

  • Нищо не е толкова спешно, колкото изглежда. Това дали ще пристигна на дадено място с 2 минути по-късно, това дали ще сменя памперса с 20 секунди по-бавно всъщност няма значение. Една изнервена мама предава това на всички около себе си. Налагам си спокойствие, понякога и изкуствено, но  това дава резултат.
  • С добър хидратант, коректор за под очите и свеж хайлайтър на скулите мога дори да излъжа себе си, че съм се наспала. Това са продуктите, в които съветвам да инвестираш и ползваш ежедневно.
  • Безкофеиновото кафе е най-добрият ми приятел. Всъщност лично аз разлика не намирам между „инстинкото“ и „фалшивото“ кафе. Предпазвам се от предозиране и не предавам кофеина на бебето. Най-спокойното време са разходките в парка, с голямо (безкофеиново) лате и свеж въздух.
  • Моята интуиция е най-силна. Колкото хора, толкова мнения…за каквото и да. Слушам съвети, приемам съвети, но винаги правя, това което сметна аз за най-добре. 6-тото чувство рядко подвежда.
  • Всеки има нужда от време за себе си. Поне два пъти седмично намирай време, без никой около теб (освен приятелка разбира се). Тренирай, пазарувай, поглези се. Важното е да си далече от вкъщи и да обърнеш внимание на своите нужди. Колкото и да се посвещавам на семейството си, така и не искам да изгубя себе си. Естествено, че звъня през 20 минути да проверя дали всичко е наред…и снимките по вайбър са задължителни, но смяната на обстановката е важна.
  • Най-продуктивно се работи след 20:30. Тогава тя спи, свелината е приглушена, а умът ми все още е бистър. Научих се да свършвам по-бързо и стегнато работните си задачки. Трудно е, но не мога да загърбя работата си.

Какви са най-големите промени, които преживяхте вие?

2 коментари

А ти какво мислиш?

Ивелинаотговори
март 21, 2017 at 10:22 pm

Страхотен пост! Да ти е жива и здрава бебка и много да те радва, Наде!!

Nadya Sivkovaотговори
март 23, 2017 at 8:48 pm
– In reply to: Ивелина

Много благодаря Иве!

Остави коментар