SERPENT BOHÈME от BOUCHERON

Това не е поредната публикация за парфюм. Това е една история, която получих заедно с новия SERPENT BOHÈME и реших, че трябва да споделя с вас. За самия аромат няма да говоря много. Накрая на текста ще прочетете моите мисли. Засега ви оставям да научите какво се крие зад този аромат. Гарантирам ви, че ще ви стане изключително интересно:

SERPENT BOHÈME: ИСТОРИЯ ЗА ЛЮБОВ
Годината е 1888 и Фредерик Бушрон се готви да поеме на пътуване в търсене на редки
скъпоценни камъни, в основата на славата на Къщата, която е основал 30 години по-рано. Вечерта, преди да замине, той поднася на любимата си, жена му Габриел, много специален подарък, пълен със символизъм : пищно колие, представляващо змия, обсипана с диаманти. Това бил мъдър избор, тъй като за да защитава съпругата си, докато е далеч от вкъщи, той „заръчал“ на животното защитник да държи Габриел под зоркия си поглед.
Фредерик Бушрон почерпил вдъхновение от свободния и уверен характер на жена си и създал дръзко бижу за нея, изключително модерно за времето си; деликатно релефните златни люспи съживяват колието, галят кожата с извивките си и играят със светлината при най-малкото движение на тялото.
Като защѝтен талисман и символ на вечната любов, колието змия на Фредерик Бушрон вдъхновява.

Serpent Bohème


Къщата да създаде колекция за свободните и уверени жени, като Габриел Бушрон : Serpent
Bohème. (Серпан Боем или Змия Бохем/Бохемска змия)
Защитният дух, измислен от Фредерик Бушрон продължава да вдъхновява всяко творение в колекцията : златото е прецизно изваяно с деликатни „люспи“, главата на змията е стилизираната забележителна капка, и светлината, която кулминира в в сърцето на капката от диаманти или разноцветни скъпоценни камъни. Няколко десетилетия по-късно, Serpent Bohème се превръща в дна от най-иконичните колекции на Maison Boucheron.

Serpent Bohème


Черпещ вдъхновение от тази култова бижутерийна колекция, Boucheron Parfums създава нова едноименна линия парфюми, които естествено носят основните кодове на тези безценни бижута. Serpent Bohème, бижуто покровител на Boucheron, сега е аромат, родѐн за уверените и дръзки жени, в знак на почит към характера на Габриел Бушрон.

Ан Флипо предава композиция от флорални, мускусни и шипрови нотки. Serpent Bohème се разкрива с експлозия от цветове, в бляскав акорд от мандарина и касис.
В сърцето, уверен флорален букет разкрива най-изтънчените качества на розата, носеща чувственото удоволствие и светлина на есенцията от турска роза, в добавка към свежестта и вкусния намек на пустинна роза. Също толкова иконичният жасмин самбак завършва букета със слънчево настроение, като лъч светлина.
В базовите нотки откриваме бял мускус и топли нотки на лавдан. Сандалово дърво и пачули сладострастно освобождават трептяща следа от парфюма.
Бляскавият резултат е родѐн от безупречната комбинация; балансиращи действия или игра на търпение, също както бижутерите внимателно майсторят златото, за да се получи завършено и флуидно цяло.

BOUCHERON SERPENT BOHEME
BOUCHERON SERPENT BOHEME
Serpent Bohème
BOUCHERON SERPENT BOHEME
BOUCHERON SERPENT BOHEME

Змийски люспи, характерна черта на всички бижута Serpent Bohème, покриват гърба на деликатния флакон, за да напомнят за защитния символизъм на влечугото. Изваяни като релеф, те изглеждат като издълбани в стъклото, а прецизността им се разкрива и през прозрачното гладко лице на бутилката.
Равнопоставеното по важност злато е начин да се подчертаят детайлите, като пластинката отпред служи за основа на името на парфюма. Плетената черна връзка е увита около гърлото на флакона като колие и създава лек и елегантен контраст.

Изтънчен, без да бъде по̀казен, Serpent Bohème носи непреходна елегантност, плод на съюза между традиции и модерност.

Както бижутата, така и аромата според мен е класика. Ще се хареса на малко по-строги, по-класически и изтънчени жени, които харесват достъпния лукс. Представям си бяла риза, черен костюм, кожена чанта и Serpent Bohème… Изключително подходящ аромат за по-студените месеци и вечерни излизания. Като бележка мога да оставя, че на моята кожа ароматът не стои много или просто аз бързо спирам да го усещам. Харесва ми, че флаконът е малък и се побира във всяка чанта и не тежи, което го прави лесен за повторно пръскане.

Цени на аромата: 30мл 95лв / 50мл 130лв / 100мл 193лв https://douglas.bg/boucheron-serpent-boheme-conf-55181

А ти какво мислиш?