Няма нищо по-женствено от…

Няма нищо по-женствено от… едно красиво червено червило.

Дълго време го пазих в кутията… Имам навика да пазя изящните неща за специални поводи. Реших, че 8-ми март е най-добрият такъв 🙂 И така, тук ще разкажа повече за Rouge Dior 999 Matte:

Най-любимото ми в марката Dior е, че козметиката е обогатена с иновативни съставки, които правят текстурите на продуктите им неповторими и качествени. Това червило има в състава си масло от манго, което хидратира, както и миниатюрни хеалуронови сфери, които запълват малките гънки по устните и ги карат да изглеждат много гладки.

Ново в продукта също е и малката тайна, която се крие в капачката, за персонално и луксозно усещане. Но няма да разкрия повече. Трябва да го видите сами.

999 е най-известният цвят в гамата на Dior. Модната къща го определя като перфектното червено, което стои еднакво добре на всеки. Червилото отговаря на името си – Comfort & Wear Matte. Мога да добавя своя опит и той е, че текстурата е зключително приятно на устните, без изсушаване. Трйността е повече от пет часа със сигурност. При мен обичайно се получава дискомфорт и прекалено изсушаване още след втория час при матови червила. Тук случаят не е такъв.

Лично аз бих определила текстурата повече като Satin Matte, защото все пак устните не стоят толкова матирани, колкото например при Ruby Woo на МАС.

Тук съм подготвила и съпоставка между матовото 999 на Dior (ляво) и класическото 999 пак на Dior (дясно), което ползвам сигурно от две години насам. Цветът е наистина идентичен, разлика прави финиша. Кое ви харесва повече? Аз лично мисля, че вече предпочитам новта текстура мат.

За всеки, който иска сам да си направи подарък и да се поглези с нещо луксозно, което наистина ще използва – препоръчвам това да е луксозно червило и то в червено. Усещането е несравнимо, а продуктът е инвестиция 🙂

А ти какво мислиш?