Rituals if Ayurveda

Rituals if Ayurveda. Както знаете Sephora България се грижат за това на нас, влюбените в козметиката, нищо да не ни липсва. Скоро на нашия пазар се появи една обожавана от много хора марка, а именно Rituals.

За мен е нова, не бях купувала до сега нищо от нея и за това първата ми работа беше да се отбия до магазина и да си изляза от там с нещо. Обичайно когато много неща ми харесват ми е трудно да направя избор и често си тръгвам с по-малко от планираното. Та точно май за това купих само един техен продукт… но не какъв да е! Спрях се на скраб за тяло от серията Rituals if Ayurveda. Ayurveda е науката за живота и баланса е в нейната основа. Тази древна мъдрост от Индия помага на тялото да е здраво, уравновесено и подхранва енергията му. 

По принцип когато ходя да пазарувам продукти, които не познавам, не обичам да чета предварително за тях. Не искам да имам мнение без да съм ги пробвала. Чак след това прочетох какво стои зад тази серия и хич не се учудих, че съм грабнала нещо индийско!

Напоследък хващам себе си как все повече залитам към ориенталски, тежки, сладки нотки. Това ме грабна в аромата на серията Rituals of Ayurveda.

Скрабът е в красива червена кутия и ме впечатли разбира се грамажа му – цели 450гр, на фона на стандартния – само 250.

Пробвах го няколко пъти на цяло тяло, за да мога да говоря уверено за него. В състава му откриваме няколко ключови съставки:

  • розова хималайска сол, известна с пречистващото си и балансиращо действие.
  • ключова е индийската роза, която добавя специфичен аромат.
  • масло от сладък бадем пък успокоява кожата.

В основата на учението Ayurveda е, че търкането всъщност (движенията, с които нанасяме скраба) помагат за циркулацията на енергия в тялото ни. 

Аз лично съм повече от влюбена в тежкия ориенталски аромат, който притежава серията.

Нанасям скраба с масаж и движения по цялото тяло, оставям две минути да престоят солите върху кожата и отмивам леко. После не търкам с кърпа, а леко потупвам кожата (за да не отнема ценните масла). За моя вкус можеше една идея да е по-обогатен продукта, тоест да остава по-мазен филм върху кожата, но това е лично мое предпочитание, понеже съм с доста суха кожа като цяло.

Интересното при този скраб е, че след отмиване оставя охлаждащо и ментово усещане върху кожата. Ако ви лъхне леко вятър ще усетите една хладнина и неповторима ментова свежест. 

Ароматът, както вече споменах е силен, ориенталски и доста специфичен. Не е типичният за баня аква или флорален аромат, който хората са свикнали да ползват (ако сте по-големи традиционалисти по-скоро може да се спрете на така известните серии Rituals of Sakura или Rituals of Karma). Впечатление ми прави колко силен е ароматът и колко време държи след баня. Усещам го дни наред по чаршафите и дрехите си. Не съм сигурна, че на всеки ще допадне тази трайност, но аз лично нямам против.

Както може би знаете, в момента съм с малко бебе и ползвам продукта много пестеливо (даже в зоната на деколте, рамене и шия не го нанасям), защото ме притеснява дали не е прекалено силен за бебето.

И най-важният фактор – отмиването от банята 🙂 Въпреки, че харесвам например продуктите на Frank Body, те са ужасно досадни за чистене след душ. В случая с този скраб на Rituals нямаме този проблем, защото е прозрачен. Въпреки, че ако все пак не отмиете от банята, ще намерите после силни кристали по земята.

Цените са средно високи – движат се около 17-40лв, в зависимост от продукта. Мисля, че скрабът беше около 30-34лв.

Равносметката ми е, че ще заредя цялата си баня с продуктите на Rituals – крем за тяло, течен сапун, подхранващи олиа, които обогатяват кремовете за тяло (много ми допаднаха). Опаковките са толкова стилни и изискани, а аз съм човек, който не обича в банята да му е шарено и искам всичко да е в един стил.

А ти какво мислиш?