Armani Power Fabric Foundation

Armani Power Fabric Foundation

Всеки, който чете блога ми знае, че много често ползвам фон дьо тен на Armani. За това бях изключително щастлива като разбрах за новия Power Fabric. Доста необичайно име за продукт, нали?

Всички текстури при Armani Beauty са двъхновени от луксозни платове, Power Fabric не прави изключение. Продуктът обещава тайност, много сериозна покривност и разбира се луксозен завършек върху кожата, какъвто го могат само продуктите на Armani…

Луксозната текстура на PF e връхновена от комбинацията между два иконични продукта – MAESTRO FUSION MAKEUP и  EYE TINT.

От MAESTRO FUSION MAKEUP, PF е взел нежната, незабележима и дълготрайна текстура, а от течните сенки EYE TINT наситения пигмент.

Продуктът мина през доста тестове от моя страна, първото ми впечатление е всъщност, че покривността не е чак толкова голяма, колкото обещават. Лично аз бих го нарекла средно, с възможност за по-плътно. Например Double Wear на Estee Lauder, MAC Studio Fix Fluid са по-покривени като продукт според мен. Тоест коректорът по разни по-видими петънца и пъпчици е почти задължителен.

Въпреки, че е плътен, Power Fabric не тежи на кожата, което е нещо много важно, защото аз ползвам тези продукти в ежедневието си, а не само вечер например. Лично аз го смесвах няколко пъти с Fluid Sheer за по-влажен и „жив“ ефект върху кожата. Като завършек мога да кажа, че според мен е натурален мат, нито стои пудрено и сухо, но няма този блясък на Luminous Silk.

Нещо, което много ми хареса е високия SPF 25, обичайно козметиката има например SPF 15. Това е чудесно за всякакви условия- море, планина, разходка и т.н. Трайността е стандартна, като за качествен продукт – поне 7-8 часа. Относно кожата, за която е подходящ мога да споделя, че го препоръчвам по-скоро за нормална, към смесена. Не мисля, че е добро решение за суха или по-дехидратирана кожа. Например аз имам участъци в Т-Зоната, които са целунати от слънцето и леко изсушени и там продукта е по-видим и подчертава леко сухотата.

Общо взето този продукт си е глезотия, която обаче си заслужава. Освен за лична употреба го ползвам и за булки и сепциални поводи, където ми трябва нещо стабилно.

Знаете аз съм винаги с две ръце „ЗА“ скъпите фон дьо тени. Вероятно няма да изневеря на моите Luminous Silk и Maestro, но ще продължа да използвам и Armani Power Fabric Foundation…според настроението 🙂

Ето как стои продукта върху моята кожа. Аз ползвам цвят 5 или 5.5. Цената му е около 100лв за 30мл.

А ти какво мислиш?