Оригинални коледни подаръци – да подкрепим малкия бизнес.

Оригинални коледни подаръци – да подкрепим малкия бизнес.

Здравейте прекрасни. Включвам се днес с един не-много-beauty пост, но ми се струва, че темата е чудесна и ще бъде полезна на доста от вас! Влизаме в сезона на подаръците и безумното пазаруване, но както знаете тази година е доста трудна за всички нас, особено за малкия и независимия бизнес.

Повече от всякога сега е моментът да подкрепим колкото можем, затова реших да направя списък с чудесни предложения, сред които да откриете бъдещите покупки за семейството. Разбира се освен всичко искам да предложа оригинални коледни подаръци, за да няма разочаровани.

За приятелка / сестра:

Kitty Talks: 100 карти с въпроси, разделени в 5 категории по 20 въпроса: за любов, кариера, взаимоотношения, семейство и самия теб. https://www.kittyfromthecity.com/product-category/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d1%83%d0%ba%d1%82%d0%b8/ Те са авторско дело на прекрасната Ипси и са must have за уютни вечери вкъщи.

Красота: https://kibrit.bg/ Един страхотен начин да получавате beauty и wellness новости всеки месец директно до вратата си. Така освен, че научавате за нови продукти, с китията Кибрит вие подкрепяте и български марки.

Мода: Любим мултибранд, където ще намерите само българска мода. Дали ще е бижу, дреха или t-shirt, във Fl&Co ще откриете всичко: https://flco-gallery.com/

Уют: Наскоро се запознах с Димитрена от Варна, която стартира свой бизнес – Moments Now Candles с ръчно правени ароматни свещи. https://momentsnowcandles.com/ Ароматите са великолепни и са по-бюджетен вариант за подарък.

За мама:

Здраве и wellness: На каквото и да се спрете от магазина на Надя Петрова, подаръкът ще се хареса. Може да изберете от първокласни добавки с грижа за здравето, стилни бутилки за многократна употреба или книгата „в търсене на истината за храната и здравето“ (лично в моя wishlist) https://shop.nadiapetrova.bg/shop/?v=461b1990fe86

Лукс: Вероятно едно от любимите ми открития напоследък са дизайнерските бижута на Студио Зард https://www.instagram.com/studio_zard_/?hl=en. Уникални красоти, които ще впечатлят и най-претенциозните.

Уют: Препоръчвам ръчно рисувани калиграфски кподаръци от Цветолета. Коледен декор, изтривалки, тениски, табелки, кутии и сувенири. https://cvetolleta.com/ Ние имаме табелка с името на Доминик в детската стая и е прекрасна!

За дома: Наскоро талантливият Иван създаде своя линия с феноменални ръчноправени свещи, които са по-скоро част от интериора, а не „просто“ свещи. https://www.instagram.com/eros_homedecor/?hl=en

Красота: https://saffbulgaria.com/en/ Лично аз не съм пробвала козметиката Saff, но чувам добри отзиви за тях.

Друг български бранд, който може да пробвате (и аз лично препоръчвам) е Youthiful https://youthiful.eu/store. Изцяло натурална козметика, която е с много ladylike touch.

За него:

Кецове: Защото има ли мъж, който да не обича нови обувки? Foot Court е единствения магазин за sneakerheads, собственост на българи. https://www.footcourt.bg/ Освен кецове, там ще намерите аксесоари за поддръжка на обувки, чорапи и други cool неща.

БрадаБрат: Продукти за поддръжка на брада http://www.bradabrat.com/

Чисти обувки: Подарете ваучер за професионално почистване и освежаване на кецове от Чисти Обувки. https://chistiobuvki.com/

За децата:

За развитие на бебето: https://ortho-puzzle.bg/ Ортопедичните килими ОРТО ПЪЗЕЛ са модули, които са свързани един с друг на принципа на пъзел. Специалното е разнообразието от текстури и релефи, както и комбинация от меки и твърди повърхности. Такава комбинация стимулира всички необходими рецептори на стъпалата и допринася за правилното развитие на физиологичната арка на крака на децата.

Ресурси за развитие на деца: Любимата ми Гери Боева има невероятен сайт със своите илюстрации. От нея може да сваляте безплатни ресурси, а може и да я подкрепите, като купите невероятни детски игри от нея. Например Моята метерологична станция, принтове за детска стая или образователни карти. https://drawingsfrommom.net/shop/

Книжки: Децата обожават книги. Аз също обожавам детски книги! Любимото ми издателство е Рибка. От там мога да препоръчам всички книги игри, които предлагат. Любими са ни поредицата за феята Ванилия, играта с карти „Ангелчета за заспиване“. https://ribka-publishing.bg/. Други любими издателства: https://dakelche.bg/, https://marmot-books.com/.

Други идеи:

Направете добро: Купете подаръци, направени с много любов от майки на деца с увреждания https://kupipodarak.com/. Ще намерите огромно разнообразие от ръчно правени красоти.

Подарете ваучер: Определено в графа Оригинални коледни подаръци попадат: фотосесия, ваучер за готварски курс, сладкарски курс, грим курс (доста хора подаряват ваучери за индивидуално грим обучение при мен), подарете ръчно рисуван портрет или илюстрация… или каквото ви дойде на ум… Подкрепете артисти от различни сфери.

За баба / дядо:

Фотокнига с фотосесията, която сте направили със семействто си. Повечето фотографи работят с фотокопирни студиа и могат без проблеми да изработят такава. Това ще е нещо, което ще ги усмихва през дългите и самотни дни.

Мекота: Преди извесно време попаднах на сайта https://www.odeala.bg/ и много харесвам техните продукти, има разнообразие като цени и като артикули. Въпреки, че не съм баба 🙂 , в моя wishlist определено има одеало от кашмир…

А ти какво мислиш?