Multimasking с NUXE

Multimasking с NUXE.

Ако и вие като мен сте instagram addict, вероятно сте попаднали на новата серия маски за лице NUXE INSTA MASQUE. Тя включва три продукта, при които всеки има своя специфична роля. Това, което за сега най-ме впечатли е късото време за действие – само 2 минути! Всички знаем колко бързаме, особено във важни за нас дни и понякога 15-20 минути само за маска за лице ни се струва чак плашещо. А 2 минути за оптимален резултат как ви се струват? На мен изключително примамливо. Може да ги нанесете под душа, докато се къпете, докато оправяте косата си или докато избирате идеалния аутфит за деня. Всеки има 2 минути, нали?

За вас изтествах и трите маски и ще споделя в следващите редове повече за тях:

PURIFYING или зелената – Тя е почистваща и омекотяваща. Розова флорална вода и бяла глина са двете ключови съставки в нея, известни със своята ефикастност при почистване на кожата. Резултатът е чиста и омекотена кожа на лицето и то само за 2 мин. Ароматът е примес между смокиня и иланг иланг. За ралзика от повечето глинени маски, които изсъхват напълно и дават едно усещане, все едно ще скъсате кожата си, тук няма пълно изсъхване на продукта. Свикнали сме този тип маски да са предимно за комбинирана и мазна кожа, но тази е подходяща дори и за по-чувствителните, стига да не е много суха. Текстурата е много въздушна и мека, не е тежка като повечето маски с глина. Резултатът е по-малко видими пори. Лично аз от тази маска видях най-малък ефект.

DETOXIFYING или черната. Ефектът е детоксикиране и озаряване. Съчетанието на двете активни натурални съставки роза и бамбуков въглен освежават и озаряват лицето гарантирано. Като аромат бих казала, че се усеща бергамот, без да е прекалено натрапчив. Текстурата е много интересна, напомня по-скоро на гел, който се превръща в мляко при контакт с вода. След маската кожата изглежда видимо по-гладка. Добавям, че е една от най-нежните маски с въглен, на които съм попадала. Когато я отстраних от кожата си изглеждах все едно имах photoshop филтър. Някакси всички червенини и недостатъци по лицето ми бяха туширани. Изключително ми хареса и я препоръчвам за употреба преди грим. Оставя се да действа само 2мин.

EXFOLIATING или розовата. Тази маска ми е любима. Тексурата и е като супер гъсто желе и съдържа много фини абразивни частици от естествен произход (силика). Проблемът с някои ексфолианти е, че са прекалено груби, но тук няма начин да нараните кожата си. Ключови съставки са розова флорална вода и масло от макадамия. Така въпреки по-агресивното третиране кожата не остава суха и груба, а напротив – разкрива естествено сияние и мекота. При нанасянето ще усетите много приятен флорален и розов аромат. При измиване просто направете масаж на лицето с кръгообразни движения и отмийте. Ще се изненадате, че в контакт с вода, маската се превръща в нежна емулсия. Маската е с 2 минутно действие (въпреки, че аз я оставих поне 10 за да „разкисне“ хубаво мъртвите клетки). Маската е почти невидима като се нанесе, както може да видите от снимката:

Цените на маските поотделно са около 30лв и в пълен размер са 50мл. На мен за цялото лице, нанесено щедро ми трябва една супена лъжица. Ако трябва да обобщя – тези маски са тотален must have и едни от най-добрите, които съм пробвала в последно време.

Фаворит ми е определено ексфолиращата (розовата) маска, просто защото съм пристрастена към „търкане“ на кожата. Ако можех всеки ден щях да я ползвам (но е забранено да ексфолирате по-често от 1-2 пъти седмично).

Коя маска искате първо да опитате?

*маските са предоставени от PR и са в мострен размер.

1 коментар

А ти какво мислиш?

Медеяотговори
ноември 6, 2019 at 3:44 pm

Надя е велика!

Остави коментар