Moisture Surge Eye by Clinique

Здравейте, аз съм Надя и съм част от неАнонимните кремохолици… Да, знаете за моята сага с кремовете за околоочен контур, или по-скоро търсенето ми на перфектният продукт, който да работи (за мен) безотказно.

Наскоро започнах нов продукт, защото не бях много доволна от стария и не намирах смисъл да продължавам с употребата. Та, така преди 2-3 седмици отворих първата си тубичка Moisture Surge Eye™ 96-Hour Hydro-Filler Concentrate (да, последният да затвори вратата 😀 хаха ) на Clinique.

Може би трябва да започна по-отдалече и да обясня какви са моите проблеми с кожата около очите – изключително тънка и прозрачна е, чувствам я много суха, линиите личат много и съответно коректорите, с които прикривам тъмните сенки всъщност се виждат много! Еинстветното, с което нямам проблем са торбичките (слава Богу поне това).

А сега – какво представлява Moisture Surge Eye™ 96-Hour Hydro-Filler Concentrate. Изключително лек гел, който обаче при нанасяне се усеща като мазен. Въпреки ултра гел текстурата аз бих го определила като доста богат. Идеата зад продукта е да не позволява на влагата от кожата да изчезва и да създаде леко „напомпан“ ефект.

В състава му има обвити липо-сфери, чиято функция е да осигуряват защитна обвивка на хидратацията от кожата. Запазена марка е хидромагнитната технология Auto-Replenishing Lipid-Sphere Technology, която незабавно оставя дехидратираната кожата, по-плътна, а съдържащата се хиалуронова киселина в 3 различни молекулни тегла дава мега хидратация (за това не съм сигурна, понеже до колкото аз знам няма все още толкова малка молекула, която да прониква в кожата чрез крем).

Като цяло трябва да кажа, че не виждам видима разлика в зоната около очите си (малко или много в следствие на дете на 3г и дете на 5м), но усещам определено разлика в еластичността и хидратацията след нанасяне на гела. Забелязох, че и коректора ми застава по-добре. Някакси кожата стои по-сочна и напомпана. Алелуя!

Други ключови и стандартни за околоочен продукт съставки са краставица, зелен чай и екстракт от алгае.

Ако трябва да обобщим – Moisture Surge Eye™ 96-Hour Hydro-Filler Concentrate осигурява успокояваща хидратация за уморените очи. С това твърдение съм определено съгласна!

Мога да препоръчам продукта на всеки, който няма много специфична нужда в грижата за кожата около очите или иска да започне от някъде и досега не е ползвал околоочен крем. Както и просто на всеки, който „просто“ търси добра хидратация. Идеален е за възрастов диапазон 20-36 и може да се ползва от всеки тип кожа.

Гелът може да бъде използван самостоятелно или под грим. Според мен самата гел текстура застава във фините линии и ги запълва, което прави коректора отгоре по-равномерно нанесен и гладък.

Вероятно Moisture Surge Eye™ 96-Hour Hydro-Filler Concentrate е един от най-приятно изненадващите ме продукти напоследък .

Това, което също много ми допада е херментически затворената опаковка. Това ознавача, че не влиза въздух вътре и не бъркаме в контейнера с пръсти, което оставя гела супер свеж и незамърсен вътре в контейнера.

Като добавка казвам, че в момента хидратанта за лице, който ползвам е супер богатия Re-Nutriv Ultimate Renewal Nourishing Radiance Cream by Esteel Lauder (какви дълги имена само, а?!). Лятото го бях оставина на страна, но богатата му и хипер мека текстура за момента ми е перфектна!

А ти какво мислиш?