тест на Maybelline Fit Me Matte and Poresless

Maybelline Fit Me Matte and Poresless

Обичаме high end продукти, нали? Всеки, който следи блога знае, че предпочитам скъпите марки, когато става въпрос за лицето ми или това на моите клиенти. Точно за това ми беше интересно, когато получих новата формула на Fit Me в пощата. Въпреки, че един от най-любимите ми коректори ever беше старата формула на Fit Me (преди да изчезне), бях скептично настроена към продукта. Много рядко одобравам drugstore фон дьо тен.

В кутията бяха 6 нюанса на продукта и имах избор относно цвят. Лично аз използвам 115 (втория най-светъл от всички). Мисля, че доста добре ми пасва. Не е розов, не е прекалено жълт. Приятен естествен тон.

При първото нанасяне на лицето текстурата ми се стори леко груба. След няколко минути се изненадах, защото продукта се сля перфекто с кожата ми. Стана фин, но същевременно добре покривен. Оставих го цял ден и бях изненадана, че до вечерта кожата ми изглеждаше доста добре.

Продуктът се води за нормална към по-мазна кожа. Моята е нормална, към леко суха. Дори за момент не съм изпитала сухота и дискомфорт. Все пак препоръчвам винаги да имате адекватна грижа за лицето отдолу или подходяща база.

преди и след Maybelline Fit Me Mattе and Poresless. Без нищо друго по лицето.

Не мисля, че ефектът от фон дьо тена е много мат (например като Double Wear). По-скоро натурален мат, а ако сте със смесена или мазна кожа ще трябва и матираща основа + пудра. Лично на мен лицето ми се струва свежно, добре покрито и без пудрен ефект . Продуктът не е невидим, но не стои като маска, не се лющи, не изсъхва. Има поне 5-6-7 часова трайност (при хора с по-мазна кожа може да варира). Признавам, изненадана съм, което е нещо хубаво. Все повече drugstore марките подобряват продуктите си и правят конкоренция на луксозините брандове.

Цената е повече от чудесна – около 12лв за 30мл. Може да бъде намерен навсякъде по дрогериите и магазините за козметика.

Какво мислите вие за продукта, тествахте ли го?

А ти какво мислиш?