Една рецепта за невероятен тен… Luimonus Silk и Fluid Sheer на Giorgio Armani

Luimonus Silk + Fluid Sheer на Giorgio Armani – една от моите изпитани рецепти за невероятен тен.

Кожата ти не е сияйна и гладка като по списанията? – ами направи я такава! Тест на Luimonus Silk + Fluid Sheer на Giorgio Armani.

Ако следиш бюти продуктите в световен мащаб няма как да не си чула за Luminous Silk Foundation – любим продукт на Kim Kardashian, Megan Fox, Gigi Hadid и други. Дали е прехвален или заслужава славата си? Продължавай да четеш статията и ще разнищим заедно този въпрос по-надолу:
IMG_6956

Следейки много от инстаграм гримьорите забелязах, че това им е must have фон дьо тена и присъства много в техните грим визии- а именно Luminous Silk и от тогава изгарям от желание да го тествам върху себе си.

След по-сериозен research се запознах, че всички продукти на Giorgio Armani са вдъхновени от текстурите на неповторимите им платове. В случая Luminous Silk е взаимствал текстурата си от най-финната коприна – „платът на императорите“ и имитира точно това върху кожата. 

Лично аз направих в тази статия комбинация между фон дьо тена Luminous Silk и течния хайлайтър Fluid Sheer в цвят #11 (продукт, който добавя известният „armani glow“), защото харесвам кожата си екстра сияйна и с „мокър ефект“. Моята формула е 2 към 1- повече фон дьо тен и по-малко хайлайтър. Имайте предвид, че комбинирането на продуктите отнема от покривността на Luminous Silk, но аз нямам кой знае колко за криене и съм ОК с това. За по-сияен ефект сложих допълнително от моя Armani Glow на стратегически места- нослето, над устните и скулата (може да видите на before/after снимката)

Относно Luminous Silk : Изключително доволна съм от издръжливостта – 8-9 часа кожата ми изглежда еднакво добре. Покривността на фон дьо тена е средна и стои като втора кожа, имайте предвид, че такива богати и glowing текстури са по-подходящи за нормална и по-суха кожа. За смесена към по-мазна препоръчвам задължително употребата на пудра! Ако имате по-сериозна нужда от покритие в определени зони- винаги може да добавите коректор, както правя аз. Разнася се много лесно и равномерно по кожата еднакво добре с плоска, мека четка или бюти блендър. Продукта се движи заедно с мимиките на лицето и не оставя следи по финните линии. Като усещането е много луксозно върху кожата, не усещам изсушаване или промяна. Моят цвят е #5

Относно Fluid Sheer : Това е един от най-добрите течни хайлайтъри, които съм ползвала (друг добър е Luster Drops на МАС). Често съм оставала разочарована от подобен тип продукти, защото ми се е случвало да се „пресичат“ след час-два, което изглежда ужасно на кожата или в комбинация с фон дьо тен губят блясъка си. Гамата от цветове на флуида е много богата- има светли тонове, които озаряват, тъмни, които бронзират и цветни, които заместват ружа ( умирам за #11, придава невероятен цвят на скулите – ще ви го покажа в друга публикация ). Продукта не е подходящ за жени с мазна кожа, имайте го предвид. Може да се ползва и по ключиците и раменете, така Armani Glow визията става завършена. Продуктът може да се комбинира и с други фон дьо тени. Използваният тък цвят е #7

 

Друго качесто на Fluid Sheer (в зависимост от цвета, който изебрете) е, че ако сте посегнали към по-тъмен фон дьо тен може да го изсветлите или обратното- може да добавите една гама повече цветност ако сте взели нещо по-светло.

 

IMG_6969

Тук може да видите как стоят продуктите отделно и в комбинация един с друг.

Untitled-1

Не случайно казвам, че кожата е най-важното нещо във всеки един грим и заслужава най-голямото внимание. Това е една от моите „рецепти“ за съвършен тен, която прилагам освен върхи себе си и върху булки. Наистина намирам тези продукти за must have за всеки един beauty addict или просто жена, която иска да поглези кожата си с нещо луксозно.

Да, продуктите са скъпи, но един фон дьо тен стига за 2-3 месеца, зависи как го ползвате, а флуида за много повече и си заслужава парите. Ако сте решили да се поглезите- това е перфектния начин.

Продуктите на Giorgio Armani Beauty може да разгледате и тествате в Мол Сердика – магазин Douglas. За промоции може да разгледате и българиския сайт на парфюмерията тук, а световния сайт на Armani за вдъхновение тук 

 

Luimonus Silk и Fluid Sheer на Giorgio Armani:

PRO: Много издръжливи продукти, които правят кожата да изглежда наистина перфект, леки текстури, които не стоят изкуствено върху лицето.

CONS: Скъпи. Друг недостатък не успях да намеря.

 

IMG_6985 copy

signature

2 коментари

А ти какво мислиш?

Цветиотговори
септември 29, 2016 at 11:49 am

Здравей Надя,
Би ли споделила кой номер си от фдт на МАС например, за да преценя дали цвета на Luminous silk #5 ще ми пасне?

Nadya Sivkovaотговори
септември 30, 2016 at 8:37 am
– In reply to: Цвети

В момента съм NC35, най-добре ми е Luminous Silk 5.5. Имай предвид, че двата продукта са с различна покривност, Luminous дава малко повече толеранс от към половин тон по-светло и по-тъмно 🙂

Остави коментар