High Glass от NYX Cosmetics

Наскоро, е всъщност не беше толкова скоро, получих една оргомна пратка – цялата High Glass колекция от NYX Cosmetics. Толкова много и толкова красиви, чак не исках да ги разопаковам. Е – най-накрая го направих. Какво се случи, кои продукти ми харесаха и кои не, ще прочетете в тази статия!

High Glass collection by NYX cosmetics

Shine like Glass е цялото мото на колекцията. Тя се състои от кремообразни хайлайтъри, хайлайт финиш пудри, озаряващи бази, фиксиращ спрей за грим със сиян завършек и оххх…моята слабост – четки! Ефектът, който създават продуктите е гладко, полирано стъкло. Ефектът напомня по-скоро на перла – няма да намерите в продуктите брокат. Вдъхновението е взаимствано от безупречните, сияйни кожи в K Beauty ритуалите.

Стъпка 1: Основа за лице. High Glass основата ще я намерите в 3 нюанса: 01 Moonbeam (светла, леко студена), 02 Rose Quartz (розовееща) и 03 Sandy Glow (топла, бронзова, за тъмна кожа). Функцията на базата е да изглади кожата, да създаде идеалната основа за грим и разбира се – да дари перлен ефект на лицето. За дълготрайността не съм сигурна, но озареният ефект определено е на лице. Има три начина, по които може да ползвате тази база: под грим, смесена с фон дьо тен (за леко озаряване или олекотяване на покритието на фон дьо тена ви) или върху вече изравнена кожа като хайлайт. Аз ползвах базата отдолу, като нанесох с препоръчваната от NYX четка към продукта – High Glass Face Primer Brush. Определено се разнася лесно, не стои на петна, а кожата се усеща мека и хидратирана. Внимание, перлените бази не са подходящи за мазна кожа или кожа с разшитени пори, защото подчертават недостатъците.

High Glass Face Primer by NYX cosmetics
High Glass Face Primer by NYX cosmetics
High Glass Face Primer by NYX cosmetics
High Glass Face Primer by NYX cosmetics

Стъпка 2: High Glass финиш пудра. Тази пудра определено много ми допадна. Толкова нежна и кадифена текстура – блясъкът е доста обран, опредлено не е хайлайтър (за тези, които биха объркали продукта). Стои страхотно върху скули и върху очите. Покритието е много фино, не става за контур, а леко оформяне и моделиране на чертите на лицето. Цветовете отново за три: Light, Medium и Deep. На мен средният тон ми допадна най-много и използвах именно него за своята грим визия (ще я видите в друга публикация). NYX препоръчват да се нанася с четка High Glass Finishing Powder Brush – по-малка и скосена. Все пак съм почитател на класически четки за бронзант и според мен тази нанася прекалено прозрачно и не позволява наслояване на продукта.

High Glass finishing powder by NYX Cosmetics
High Glass finishing powder by NYX Cosmetics
High Glass finishing powder by NYX Cosmetics
High Glass finishing powder by NYX Cosmetics

Стъпка 3: High Glass Illuminating Powder. Само не разбрх защо се води пудра. Този продукт си е хибриден кремообразен хайлайтър, който след нанасяне леко се подсушава, но все пак не е пудрен. Подведена от името при първото нанасяне бръкнах в него с четка, а не трябваше. Цветовете са три: 01 Moon Glow, 02 Daytime Halo, 03 Golden Hour. От NYX препоръчват High Glass Illuminating Powder Brush, лично моят съвет е да го нанасяте с пръсти. Тази хибридна текстура не „залепва“ правилно върху четката и тяма да постигнете ефекта, който можете чрез потупване. Като цяло този хайлайтър ми е лщбимият продукт от колекцията. Много ми допада как стои – фино и перфелно, без едри частици. Мисля доста редовно да си го ползвам! PRO tipp: за много силен хайлайт нанесете първо от High Glass базата върху скулата и отгоре потупайте от гелобразния хайлайтър – двете текстури ще се смесят и ще се подчертаят допълнително!

High Glass Illuminating Powder by NYX Cosmetics
High Glass Illuminating Powder by NYX Cosmetics

Стъпка 4: Фиксация! High Glass Setting Spray. Най-големият недостатък на красивите, сияйни визии – не са много трайни. В зависимост от типа кожа и това колко бързо тя „изяжда“ продуктите, грима може лесно да изчезне, да се размаже и вече да не изглежда добре. Като цяло не разчитайте на кремообразните продукти да стоят 12+ часа на лицето ви и да изглежда като току-що нанесено. Едно решение, с което може да подобрите трайността на грима си разбира се са фиксаторите (но не да решите изцяло проблема). Моят PRO съвет е освен след грим да използвате фиксатор и преди грим. High Glass Setting Spray на NYX до колкото прочетох трябва да съдържа фини блестащи частици, за да завърши вашата High Glass визия.

High Glass by NYX Cosmetics
High Glass by NYX Cosmetics

Ако трябва да обобщя: High Glass от NYX Cosmetics е доста приятна колекция, която следва тенденциите на no make up make up, на нежния блясък, на K Beauty излъчването. Продуктите са добри, достъпни и лесни за употреба. Четките са интересни, противно на моето очакване, най-любима ми стана High Glass Face Primer Brush – идеална е за нанасяне на основа и други кремообразни продукти на цялото лице. Повече за колекцията може да научите тук: https://www.nyxcosmetics.com/high-glass-collection.html

High Glass by NYX Cosmetics
High Glass by NYX Cosmetics

А ти какво мислиш?