FIT ME by Maybelline коректор

Всички ние, колкото и да обичаме high end грим продуктите, винаги сме на щрек за някое безобразно добро бюджетно попадение, нали? Аз въобще не съм изключение в това. Преди години, открих серията Fit Me на Maybelline и по-специално коректора, влюбих се от първо ползване.

Може би две години не ползвах нищо друго, освен този коректор и съм изхабила за себе си и за работа около 10 броя. За това бях и изключително разочарована, когато той беше спрян от производство. Естествено бях супер щаслива сега, когато попаднах на новия Fit Me коректор, грабнах 4 наведнъж и искам да споделя с вас впечатленията си:

Цветовете, които взех са: 05 Ivory, 15 Fair, 20 Sand, 30 Cafe. Купих ги от ТУК, в последствия някои от вас споделиха, че в аптека Ремедиум са на още по-добра цена 🙂 Като цяло 7 лева никак не е лоша сума за (добър) коректор.
Така, първо: опаковката е същата като предишния Fit Me, удобна, лека, доста прилично изглеждаща. Сменени са логотипът и надписите.  Апликаторът е същия като преди- тип гъбичка, като гланц за устни. Като цяло не харесвам подобен тип апликатори, защото с течение на времето те започват да „оплешивяват“ и да губят косъмчета, които попадат в коректора. Относно формулата: не мога да кажа на 100%, че е сменена, но лично на мен ми се струва по-лек от предшественика си.
На много места в интернет хората го сравняват като „реплика“ на NARS Radiant Creamy Concealer. Със сигурност не мога да се съглася с това, защото Fit Me е доста по-лек като формула и не търпи натрупване, както този на NARS.

Swatch на цветовете 05, 15, 20, 30 на директна слънчева светлина.

Swatch на цветовете 05, 15, 20, 30 на непряка светлина.

Много ревюта в интернет споделят, че цветовете са прекалено оранжеви, лично аз не забелязвам подобен проблем при себе си.

Това е моята ПРЕДИ и СЛЕД снимка с коректора. Много пъти съм споделяла, че зоната под очите е най-големия ми проблем. Лично според мен формулата е по-лека от колкото ми се иска, тоест покритието е леко към средно. За моя изненада събирането под очите беше минимално, дори без фиксация. Нещо, което забелязах е, че ако кожата не е добре подготвена отдолу (хидратирана) коекторът подчертава сухотата. За жалост това не се вижда на снимките, но на живо беше забележимо. Тоест хора с по-сухи кожи трябва да го имат предвид.

Обобщение: Като цяло това е добър продукт, но не е най-добрият, който съм ползвала. Слагам го в графа добра бюджетна находка, особено за хора, които имат нужда от по-лек продукт и нанасят по-малко коректор по лицето си. Не е подходящ за скриване на сериозни петна и пъпки. Може би и моите очаквания бяха високи, но не бяха опрадвани на 100%

Естествено няма как да не споделя, че от бюджетните находки, Liquid Camouflage на Catrice е също страхортен коректор. Той е с една идея по-плътна покривност, но много по-бедна цветова гама.

Следващия коректо, който ще купя мисля да бъде DIORSKIN Forever Undercover, въпреки сериозната си цена, той си остава един от любимите продукти, които съм позлвала за зоната под очите.

А ти какво мислиш?