Extraordinary Clay от Elseve.

Extraordinary Clay от Elseve.

Косата ми е толкова различна в последната година. Крайно изтощена, с чувствителен скалп, лек пърхот понякога и да не говорим за косопада… Това са някои от „страничните ефекти“ на това, да си мама. Нещо, с което мога да се примиря, но не искам.

От може би 4 години ползвам само продуктите на L’Oreal Professional за коса и по-специално Absolut Repair Lipidium, както и доста често ползвам крема Instant Miracle. След почти всяко измиване задължително оформям косата си и използвам Parlux сешоар и четка на Label M. Косата ми без сушене не стои добре, за това винаги залагам на „сещоар“, а друго освен право изсушаване не се задържа.

От известно време бях хвърлила око на новата серия Extraordinairy CLAY, свежа, привличаща погледа, обещаваща чудеса 🙂

Серията съдържа маска, шампоан и балсам.

Интересното и нестандартното е, че маската се нанася ПРЕДИ измиване. Аз стоя около 5 минути с нея, преди измиване с шампоана. Ако косата ви е по-мазна може да увеличите времето на 7-8 мин. Ползвам маската на всяко второ измиване, защото коренът ми не е особено мазен. Функцията на продукта е да подсуши и изчисти корените на косата. Внимавайте да не я нанасяте по дължината, защото е силна. Тук голяма роля играят ключовите съставки- трите вид глина, които възтановяват дизбаланса на косата.

Шампоанът и балсамът се ползват както всички стандартни продукти. Ароматът им е много свеж и приятен. Шампоанът е лек, не съдържа силикон и се грижи са кожата на скалпа. Балсамът е хубаво да престои около 5-10 минути по краищата на косата. Формулата му заглажда косъма и го прави гладък. Също не съдържа силикон. Ефектът от балсама не е особено силен, тоест всеки със силно изтощени краища да не очаква чудеса. За много сухи коси аз препоръчвам Instant Miracle тубата, тя наистина е страхотна.

Въпреки, че не прочетох особено добри отзиви за продуктите трябва да споделя, че на мен ми харесаха. Наистина косата ми изглеждаше добре и я чувствах чиста и приятна на допир около 3 дни. Мисля, че ще продължа употребата им като лятна алтернатива на доста по-скъпите и тежки професионални продукти. А и се надявам да стигам по-често до фризьора си… Пак държа да отбележа, че за мен оформянето със сешоар след миене е задължително. За жалост формата не става от самосебе си.

Според мен Extraordinairy Clay серията работи най-добре като ползвате и трите продукта за да имате оптималния резултат. Цената на комплекта е около 25лв. Достъпна и добра грижа за косата.

2 коментари

А ти какво мислиш?

Jelena Kalinicотговори
юли 2, 2017 at 8:55 pm

Oh, Nadya, I really liked this post ( and everything else!)…when I saw clay mask for hair I was suspicious (hair&clay?), and I didn’t know that mask is supposed to be a first step, before shampooing…thank you ,dear!

Nadya Sivkovaотговори
юли 3, 2017 at 7:41 pm
– In reply to: Jelena Kalinic

Hey doll, I know it’s a bit confusing! On the bulgarian label there is an extra big and bold sticker, thats says „USE BEFORE“. For sure you are not the only one, who didn’t knew this.
Kisses my dear!

Остави коментар