Shortcut към пролетния загар с Clarins

Температурите стават все по-високи, това значи, че роклите и ръкавите стават по-къси. С този факт обаче идва и осъзнаването на това, колко бяла е кожата ни под дрехите 😀 лично аз понякога се сряскам дори сама от себе си – направо светя в тъмното!

Ако не сте фенове на пърженете в солариум и под слънцето (точно както е и най-добре за кожата ви), значи и вие сте в търсене на алтернатива за лек тен на кожата си, без да й нанасяте вреда. Точно на тази вълна съм и аз!

Наскоро ви попитах в Инстаграм кой автобронзант ще ми препоръчате и един от най-често споменаваните продукти беше на Clarins. И ето ме! Започнах да го тествам и да се надявам на най-оптималния резултат.

Delicious Self Tanning Cream от Clarins
Delicious Self Tanning Cream от Clarins

Продуктът, за който ще говорим е Delicious Self Tanning Cream. Както виждате разфасовката е кутия – аз до момента не бях използвала толкова гъст продукт и в началото леко се притесних. Всичките ми автобронзанти са били в туба до сега. Бях изненадана всъщност колко икономичен е кремът. Честно казано си мислих, че за 4 ползвания ще свърши, но реално количеството, което е нужно за лек цвят на кожата е много малко! Самата текстура на продукта е също нова за мен – много гъст крем, наподобяващ крем брюле, но в контакт с кожата се топи и се разнася изключително лесно.

Това, което също ме спечели е, че продуктът е подходящ за тяло и за лице – нещо, което не съм срещала до момента. Delicious Self Tanning Cream е обогатен с алое вера и какаово масло, което предпазва кожата от преждевременно стареене и оставя тена с натурално сияние (няма вътре блестящи частици, които да личат по кожата после).

Ако за първи път използвате автобронзант, трябва да сте изключително внимателни с разнасянето на този тип продукти като цяло! Много внимавайте с пръсите и сгъвките по тялото (колене, китки, пети) – обичайно там се получават най-често петна по кожата. Лично аз винаги след разнасяне на бронзант избърсвам с влажна кърпа дланите и пръстите си един по един или направо отмивам на чешмата, като внимавам да не се стече вода по-нагоре по ръцете.

Текстурата на Delicious Self Tanning Cream от Clarins прилича много на масло.
Текстурата на Delicious Self Tanning Cream от Clarins прилича много на масло.

За да сте сигурни, че ще се научите правилно и ще си спестите неприятни петна, може да смесвате автобронзанта и 1:1 като количество обикновен лосион за тяло. Аз нанесох крема и върху лицето си, но точно по тази схема – в комбинация с дневния ми крем (който също е на Clarins).

Още един съвет за безупречно разнасяне на продукта: преди да използвате автобронзант ексфолирайте старателно кожата. Така тя ще бъде възможно най-мека и нежна и ще се подсигурите, че „тенът“ ще е по-равномерен и по-издръжлив.

Относно аромата на Delicious Self Tanning Cream – в разфасовката е много нежен и приятен – на какао, но час-два след нанасянето вече силно се усеща характерния за автобронзантите аромат. Лично на мен това обаче не ми пречи, защото дори без душ на другия ден вече няма и следа от него.

Друго предопреждение, което мога да дам е да не носите светли дрехи поне 3-4 часа след нанасянето на продукта (самия той е леко оцветен с приятен карамелен тон, не е прозрачен) и има нужда от време за пълно попиване.

Преди и един час след нанасянето на  Delicious Self Tanning Cream от Clarins
Преди и един час след нанасянето на Delicious Self Tanning Cream от Clarins

След нанасянето аз намерих разлика в тена си още на първия час, това прави Delicious Self Tanning Cream супер подходящ ако имате важно събите в същия ден и искате да покажете повече кожа без притеснение за цвета й.

Като цяло препоръчвам продукта – цветът е приятен, не оранжевее, „тенът“ е издръжлив, нанася се лесно и е приятен на за кожата. НО не е подходящ за хора, които нямат опит с автобронзанти, тоест опасността от петна е голяма, поради интензивния цвят. В такъв случай задължително нанасяйте по гореспоменатата схема (с друг крем в 1:1 комбинация). Друго нещо, което искам да добавя е, че не е подходящ за хора с много, много светла кожа. Реално цветът му е силен и не мисля, че би паснал добре на хората, които са изключително бели.

А ти какво мислиш?