Най-красивият аксесоар към пролетта?! Свежата усмивка!

Най-красивият аксесоар към пролетта?! Да, яркото червило разбира се, но то върви ръка за ръка с красивата и сияйна усмивка!
За мен едно от най-важните неща, които издават доброто отношение към „себе си“ е грижата за зъбите. Мисля, че това казва много за един човек.


В този блог пост искам да ви разкажа малко повече, за това, как аз поддържам устните си меки и гладки, а зъбите свежи и бели:

1. Редовно посещение при стоматолог! Едно от най-важните неща, които пренебрегвах като по-малка, но в последвстив разбрах, че това е груба грешка. Сега ходя един или два пъти годишно при Д-р. Мария Дюкенджиева от MGD Dental Studio (линк), първо- заради професионализма и качеството на работа, второ– заради специалното отношение и трето (но първо по място за мен хаха) перфектното обезболяване. Важно е да намерите своя доверен стоматолог, който ще се грижи за усмивката ви.

2. Почистване на зъбен камък и полиране. Нещо, което съм правила само веднъж и ако знаех резултатът колко е задоволяващ, щях със сигурност да го направя по-рано и често! Зъбите стават изключително гладки и освежени. След процедурата една седмица не успях да им се нарадвам в огледалото 🙂

3. Домашно поддържане на белотата на зъбите. Аз не пия вино, не пия чисто кафе и не пуша, но въпреки това имам нужда от помощ за белотата на зъбите си. Обичам по-щадящите методи и залагам на домашно избелване. Вероятно всеки знае, че най-добрите в бранша са Crest, за това и аз се спрях на Crest Whitestrips Professional Effect. Ползвам ги през ден-два, за да поддържам просто сегашното си ниво на белота и да не вредя много на зъбите. Ако имате по-чувствителни зъби ви съветвам първо да се консултирате със стоматолога си. Лично при мен няколко часа след употреба се появява неприятно усещане, но се търпи. Моят съвет е да лепите само по външната страна на зъбите и да подгъвате лентичката (без да ги облепяте и отзад). Също така, важно е да не държите лентичките по-дълго, отколкото е препоръчано, моята опаковка е за 30мин на ден.

Ако преминете пълния курс на избелване, може да очаквате поне 2-3 тона по-светли зъби. Лично аз до момента използвам третия си пакет (разпределен през годините). Лентичките са поръчани от ТУК . Това е супер вариант, който мога да препоръчам на бъдещи булки или абитуриенти, а и като цяло на всеки, който иска просто да усвежи усмивката си, без да дава много пари при стоматолог.

4. Грижата у дома. Почистване поне два пъти на ден с електрическа четка за зъби Oral B, както и редовно плакнене с вода Eludril, което влияе добре на венците ми. Купила съм и детска електрическа четка на Емануела и тя превръща ритуала в игра, нещо което мисля, че ще има положителен ефект по-нататък върху нея. Същот така й купувам натурална паста Splat за деца, безвредна и вкусна 🙂 Наскоро научих още нещо важно- хубаво е преди миене на зъбите да се минава с конци, което мисля скоро да прибавя към ежедневната ми рутина.

5. Ексфолиране на устните: често пренебрегвано, а много важно! Любимият ми скраб за устни e на LUSH: с аромат на дъвка – 100% натурален и нежен към усните. Освен, че този ритуал премахва мъртвите клетки, почиства и в дълбочина остатъците от червило. Резултатът винаги са изгладени и освежени устни, готови за новите цветове на пролетта!

 

Какви са вашите трикове за сияйни зъби и перфектна усмивка?

*сегашната опаковка лентички ми е изпратяна от PR.

1 коментар

А ти какво мислиш?

март 3, 2018 at 4:49 pm

Страхотна усмивка!Би ли споделила, кое е червилото 😉

Остави коментар