Кожа, като на ваканция… Frank Body Coconut Coffee Scrub.

Frank Body Coconut Coffee Scrub

Има нещо, което ме побърква от кеф- скрабове в пликчета! Да, наистина ги обожавам, добре де, може и без пликчета да са! Но това за мен е задължителен продукт, който всеки трябва да има… А ако знаете, колко огромно беше вълнението ми, когато разбрах, че Frank Body ще предлагат продуктите си в България (ако следите insta модерните продукти, реално фигурират две марки с този тип продукт: Frank и Body Blendz, за вторите писах преди време ТУК )!

А за тези, които съвсем не са наясно- Frank Body е австралийска марка за натурална козметика, която според мен има най-гениалния бранд подход, маркетинг, усет към клиента… Наистина ги обожавам!

И понеже се отплеснах, нека минем посъщество, преди месец-два купих от Sephora (на цена от около 30лв) един голям скраб за тяло Coconut Сoffe Scrub и искам да споделя своите впечатления:

Първо, има ли смисъл въобще да коментирам опаковката? Супер свежа, friendly, приятна на допир. Може би не особено практична откъм употреба и затваряне, но като цяло наистина изпипан продукт…

Какво става когато отвориш плика: лъхва те супер свеж аромат на кокос и кафе и директно си представяш как пиеш студено фрапе и коксова вода някъде на хубаво място… През цялото къпане ароматът е силен, но кокосът бързо „изветрява“ и остава предимно кафения такъв.

Относно самата текстура: стандартна за подобен тип скраб, едри частици и черно-кафяв цвят. Най-преобладаващата съставка са смлените кафени частици. Тяхната функция е да стимулират циркулацията на кръвта, да насърчат производството на колеген и да се борят срещу сухотата на кожата. Следващата супер съставка, която намираме е олио от гроздови семена: това е нещо, богато на витамини C, D и E, които от своя страна помагат на кожата да остане еластична и би трябвало да насърчават по-бързото заличаване на белези. Връщаме се пак на ключовата съставка на скраба, но под формата на масло, кокосово масло! Всички знаем, че то е антибактериално, антивъзпалително, антиизсушаващо. Също така помага срещу сухи петна по кожата. И следващата съставка ако трябва да съм честна, не съм сигурна точно как се превежда, но ще я спомена като перли от жожоба, които „изтриват“ от кожата мъртвите клетки и вялия вид.

Самото нанасяне върху тялото не е особено лесно, предвид ронливата текстура на продукта, има бая паднали частици по земята. След като се опитаме 🙂 да го нанаесем по цялото тяло, започваме с лек масаж. Или ако обичате като мен силното търкане- с енергичен. Частиците на скраба са по-едри и ако не ви е приятна самата процедура по принцип, вероятно този продукт няма да ви хареса. Както казах- на мен ми харесва така. Изчаквате 5-10 минтуи така и после отмивате нежно.

Важно е и след изплакването да не триете тялото с кърпа, а само попиете излишната вода.

Какво е моето впечатление след употребата на скраба? Да, кожата на допир и усет е в пъти по-мека и гладка, но лично аз имам нужда от повече хидратация, като ефект след скраба. Сега, след процедурата с него пак трябва да слагам допълнително хидратиращо олио, а ми се иска олиата на продукта да са ми достатъни. Какво още бих добавила? Кожата остава с лек аромат може би за два-три часа, което е много приятно.

Относно така обещавания от Frank Body ваканционен блясък– той се постига само с редовна употреба. Тоест, когато ползвате скраба да кажем 1-2 пъти седмично в продължение на 2-3 месеца със сигурност ще намерите разлика във вида на кожата си. Това чисто и просто се дължи на факта, че не й позволявате да пази върху себе си мъртвите клетки, а ги премахвате редовно, което от своя страна отключва естествения й блясък.

Какво става също след душа? Следва едно поне 10 минутно чистене на банята за съжаление. Наистина този продукт цапа ужасно много! Особено ако и вашата баня е с текстурен под, както при мен положението е страшно 🙂 Но пък банята ухае доста дълго след това…

Обобщението ми е, че това е изключително забавен продукт! Може би всеки трябва да го опита. Но ако имате доста суха кожа като мен, това няма да ви е достатъчно. А, и чистенето… уф!

Мисля, че няма да взема този скраб отново, но ще си доизхабя пакетчето с най-голям кеф!

А ти какво мислиш?