-15C навън = домашен СПА ден. DETOX clay mask на L’Oreal Paris

-15C навън = домашен СПА ден

„Благодарение“ на бедственото положение навън, най-накрая ми се отдаде възможността да изпробвам нещо, което бях взела преди доста време – новата маска за лице DETOX на L’Oreal Paris. От известно време маските станаха много модерни, било то под формата на кал, лист (sheet) или металик гел консистенция. Вероятно най-нашумелите на пазара в момента са маските на Glam Glow, които се предлагат в Sephora. Те са малко скъпи са средностатистическия потребител и за момента аз не съм ги пробвала. За това търсих нещо по-бюджетно, което да споделя с вас. Визуално много ми се набиха на очи новите маски на L’Oreal. Те са 3 на брой:

  • L’Oreal Pure Clay Detox & Glow Mask (сивата) – Почистваща и озаряваща маска за лице с 3 вида глина и растителен въглен.
  • L’Oreal Pure Clay Exfoliate & Refine Mask (оранжевата) – Ексфолираща и изглаждаща маска за лице с 3 вида глина и червени водорасли.
  • L’Oreal Pure Clay Purity & Matify Mask (светло зелената) – Почистваща и матираща маска за лице с 3 вида глина и евкалипт.

снимка: L’Oreal

Какво ме привлече в тях? Честно казано маркетинговата кампания с приятни, цветни, пастелни и свежи изображения и забавен микс от трите маски върху лицата на момичетата. Зачетох се повече и останових, че маските не са съвсем за „всеки“ тип кожа, както пише. Съобразено с моите нужди най-ми пасна Detox маската. Тя обещава: – мoменталнo пpечиcтена кoжа cъc cвеж вид, – кoжата cе oзаpява и дишанетo ѝ cе пoдoбpява cлед еднocедмична упoтpеба, – кoжата видимo cе пpеoбpазява cлед пpoдължителна упoтpеба на маcката.

Относно състава на маските:

  • каoлин (бяла глина) – пoмага за пpечиcтванетo на кoжата, детoкcикиpа я и pедуциpа пpекoмеpнoтo пpoизвoдcтвo на cебум; ocтавя кoжата чиcта и матoва
  • мoнтмopилoнит – глина, oбoгатена c минеpали, кoятo ефективнo дейcтва cpещу кoжните неcъвъpшенcтва; c пpoтивoвъзпалителни cвoйcтва; ocвежава и oзаpява кoжата
  • pаcул – глина, в кoятo минеpалите cа c виcoка кoнцентpация; тя екcфoлиpа кoжата и cтимулиpа клетъчнoтo ѝ oбнoвяване, избиcтpя и изpавнява тена, катo cъщевpеменнo ocигуpява изглаждащ ефект.

+ активката съставка:

  • растителен въглен – действа като магнит срещу замърсяванията в порите.

Може би първо е хубаво да кажа, че аз съм с нормална към леко суха кожа. Нанесох я с пръсти, може и с плоска четка за фон дьо тен за по-равномерен слой. Постоях може би 10-15 минути с маската, докато не изсъхна напълно. Усетих типичното стягане на лицето от глината. Измиването стана изключително лесно за разлика от много от глинените маски, които съм продвала, което ме изненада приятно. Относно ефектът на маската не мога да кажа, че забелязах особена разлика. Лицето ми може би леко по-гладко. След маската нанесох Clinique Moisture Surge, защото усетих кожата си изсушена. Няколко часа по-късно усетих отново опъване на кожата, явно след маската лично аз се нуждая от по-силна хидратация. Друго нещо, което си залсужава споменаване е силният аромат на продукта и под това имам предвид, че е прекалено парфюмирана. Часове наред усещах ароматът и, което на мен не ми хареса.

Ще продължа да я ползвам маската си за момента. Според производителя тя стига за около 10 нанасяния. Може би ще има повече разлика след 3-4 нанасяне. Не съм сигурна дали бих я взела отново. По-скоро бих пробвала нещо друго.

 

Цената на маската е около 12-15лв, зависи от къде я вземете. Моята беше 13лв от Фантастко.

6 коментари

А ти какво мислиш?

Марияотговори
януари 8, 2017 at 12:42 pm

Моят тип кожа е също като твоята нормална към суха ,затова и аз преди два дни се спрях на Детокс варианта. Нанасянето и сваляното беше изключително лесно ,но и на мен кремът на Клиник не ми беше достатъчен, затова се наложи повторно нанасяне на Галеник аква серията за допълнителна хидратация.

Марияотговори
януари 8, 2017 at 12:46 pm

Здравей, моята кожа е също нормална към суха затова при покупката преди два дни на маска ,се спрях на детокс варианта. Останах фоволна от нанасянето и измивабето й,но и при мен хидратацията само с крема на Клиник не помогна. Днес ще я пробвам за втори път и се надявам да не е чак толкова изсушаваща отново. Поздрави!

Nadya Sivkovaотговори
януари 8, 2017 at 1:36 pm
– In reply to: Мария

Явно си трябва повече хидратация после и това е 🙂

януари 8, 2017 at 2:46 pm

Здравей! Аз използвам маската от три седмици и с времето кожата наистина става по-сияйна и чиста. Аромата на маската е силен, което и на мен много не ми допада. Относно сухотата на кожата, която описа, че усещаш – пробвай да я държиш по-малко (до 10 мин). Аз примерно нанасям по-голямо количество в областта на т-зоната и мъничко по останалата част на лицето. Така няма да ти се налага да я чакаш много време да изсъхне. Поздрави 😊

Nadya Sivkovaотговори
януари 10, 2017 at 9:00 am
– In reply to: Ебру

Супер! Благодаря за съвета. Утре ще пробвам.

Жени Шаварскаотговори
януари 8, 2017 at 2:57 pm

Аз харесвам маските Planet Spa Avon…по евтини, а много ефективни и за всеки по нещо

Остави коментар