Bye Summer! Artist Liquid Matte lipstick + Blushes to go!

Bye Summer! Artist Liquid Matte lipstick + Blushes to go!

Не обичам смяната на сезони, тъжно е. Напомня, че нещо е към края си. Но усещам, че трябва да стисна зъби и да приязная, да 1 септември е. За това съм ви подготвила едно мини ревю на продукти + бърза грим визия, която ме кара да приема есента с достойнство 🙂

Преди известно време получих от SEPHORA тези кремообразни стикчета – руж и хайлайтър. Опаковката страшно много ми допадна, с лека препратка към забавните корейски продукти. Та подложих стикчетата на доста сериозни тестове, защото ги взех със себе си на двете ми (кратки) пътувания към морето. Когато съм на път не обичам да нося цял арсенал с грим, нито пък четки (никога не ползвам нищо от нещата, които мъкна), 3-4 бързи продукта са ми достатъни.

Определено откъм компактност тези стикове са идеални. Харесва ми, че изключително добре се преливат един в друг и стоят доста естествено (в зависимост от използваното количество). Абсолютно ги препоръчвам на всеки, който не е с мазна кожа и иска бърз и лесен грим. Могат да се ползват и като акценти по очите и устните според мен. Работата с тях е точно с 3 движение и резултатът е на лице. Текстурата е много мека и приятна, а цветът наситен. Относно трайността – тя зависи и от фон дьо тена и от типа кожа. Ако гримът е склонен да „изчезва“ от лицето ви, същото ще се случи и с тези стикчета. За мен трайността е задоволителна. Нека опаковката не ви подлъгва, това е добър грим продукт.

Вторият продукт вече съм ви го споменавала. С него завършвам супер бързата си визия. Artist Liquid Matte lipstick от Make Up For Ever. Една от любимите ми марки за козметика, която всеки път крайно ме вдъхновява.

На пръв поглед цветът ми се стори като поредното тъмно червено в колекцията ми, което никога повече няма да сложа. Нанасяйки го на устните обаче пигментът се промени и стана много интересен тъмно малинов цвят (207) и ме впечатли доста. Текстурата е силен мат, но не от най-сухия – тип colourpop, но не и супер комфортен, колкото juicy shaker-а например. Някакси от MUFE са уцелили границата между усещане и резултат. Нанасянето може да е и без молив, но трябва прецизна ръка. Покривността е 9 от 10. Определено мисля да си набавя още 2-3 цвята от серията.

Трайността е изключително сериозна. След 2-3 часа при мен започна само леко лющене от вътрешната страна на усните. Аз като цяло не намирам мат-а за особено комфортен и на третия час обичам да свалям от устните си всичко и да го нанаеса наново. p.s. Червилото не е kiss proof, тоест внимавайте 🙂

Ето продуктите в комбинация: Очи и скули: стиковете и устни: течното червило на MUFE.

Идеалният грим, когато имаш 5 минути за подготовка, искаш все още да се наслажиш на топлината на август, но си готов за промените на септември!

Как се справяте със смяната на сезоните? Имате ли Go To продукти?

2 коментари

А ти какво мислиш?

септември 4, 2017 at 2:57 pm

здравейте,не е по темата,но имате ли мнение за сайта Rouge make up?Дали предлагат оригинални продукти

Nadya Sivkovaотговори
септември 9, 2017 at 6:32 pm
– In reply to: Mia

На 99,9% съм сиурна, че са ментета.

Остави коментар