Гладко…още по-гладко – Body Blendz Coffee Scrub

Гладко…още по-гладко – Body Blendz Coffee Scrub

Най-накрая пристигна нещо доста чакано и то от Австралия. Първи впечатления от скрабът с кафе на Body Blendz.

Продуктът е обогатен с органична морска сол и кафе- главните съставки, които ексфолират.

(Наскоро попаднах на статия, колко лош продукт за природата са всъщност скрабовете, защото често съдържат ексфолиращи частици, които не се разтварят във вода и те достигат до рибите в морето, които ги хапват, мислейки ги за храна… и не искам да разказвам натаък….)

Скрабът е по-едър и груб като частици, което е ОК за тялото, но не и за лицето. Нанася се на вече намокрена кожа и се втрива. Оставя приятен аромат на кафе, който леко се усеща дори и след 4-5 часа. Определено добре заглажда кожата- според производителя с редовна употреба помага при целулит и стрии- нещо, което за жалост не вярвам.

Освен предните две съставки продуктът съдържа масла от портокал, жожоба, макадамия, бадем и зехтин. След измиване кожата е по-мека и гладка, но за моя вкус трябва да оставя по-„мазна“ следа. Кожата ми е суха и аз бих искала продукта да овлажнява повече. Няколко часа по-късно филмът го няма, за разлика от аромата.

Като цяло изключително приятен продукт, доста скъп като за нашите стандарти. Но определено бих си взела пак.

И почистването на банята после е малко по-трудно, имайте го предвид 🙂
1 IMG_6905 Kodak Portra 400

1 коментар

А ти какво мислиш?

Ваканционна кожа с Frank Body Coconut Coffee Scrubотговори
май 29, 2018 at 9:19 pm

[…] марки с този тип продукт: Frank и Body Blendz, за които писах ТУК )! А за тези, които съвсем не са наясно- Frank Body е […]

Остави коментар