Съжалявам за едно нещо…

 

Съжалявам за едно нещо… и то е, че не започнах да ползвам своя Beauty Blender по-рано.Винаги съм била противник на гъбичките за фон дьо тен- замърсяват се, мухлясват (точно така, ако не се сменят на всеки 2-3 ползвания влиза вътре себум, който мухлясва), изсмукват продукта и реално се губи много, не разнасят равномерно и т.н.

Дълго време имах в куфара си 2 подарени Beauty Blender-a, които така и не тествах- те просто си стояха там. Не разбирах цялата истерия около тях. Просто поредната гъба… Наскоро обаче реших да разчупя обичайните си ритуали и приложих извесният „bounce (нанасянето става с отблъскване на гъбата от кожата, а не с размазване)“. Нанасянето е доста по-бавно от това с четка, но е изненадващо равномерно. Наложи ми се да ходя на снимки на следващия ден и взех отново Beauty Blender-a с мен, използвах го с доста плътен Studio Stick на Kryolan и останах още по-очарована от резултата. Кожата беше гладка като коприна.

После се зачетох доста по-сериозно в интернет и разбрах, че материаът на гъбата всъщност е патентован и няма нищо общо с подобните продукти на пазара. Нищо чудно, че повечето бюти гурута го обожават…

Тази година Beauty Blender-ът навършва 15 години от създаването си и празнува с нов лимитиран цвят- много светло пудрено розово. Разкошно е, нали? Миналата година получих като подарък и черен, но той бе изяден от едно кръвожадно чихуахуа 🙂

 

Най-важното относно употребата на гъбката е, че тя задължително трябва да бъде навлажнена. Аз пръскам моята с Fix+ на MAC, но и обикновенна вода върши работа. Това е нещо, което много малко хора правят, но всъщност оказва голямо влияние върху резултата. Всъщност фон дьо тенът почти не попива в гъбата, а стои на повърхостта.

Вероятно много хора се плашат от цената. Да, цената е висока като цяло, но пък в Debenhams доста често е на промоция. Една гъба може да се ползва около 3-4 месеца без проблеми. Аз почиствам своите със специален Beauty Blender сапун и са като чисто нови.

Може да вземете своя оригинален Beauty Blender от Sephora или Debenhams.

 

А ти какво мислиш?