Argan & Macadamia Illuminating Elexir и Serum with Lifting Effect.

Днешната публикация е свързана с грижата за кожата, етеричните масла и за българските продукти. Всеки, който следи страницата ми неведнъж е виждал мои публикации за Natural Cosmetics. Те са българска фирма, специализирана в производство на натурална козметика за лице и тяло с етерични и растителни масла. Продуктите им са създадени в духа на най-добрите световните тенденции за хармонично съжителство на човека с природата. Използването на натурални природни продукти е част от философията на марката за баланс между урбанистичния начин на живот и щедростта на земята. Лично аз съм се запознала с част от екипа, който стои зад Natural Cosmetics и знам, че това са хора с амбиция и безкомпромисно отношение към продуктите. Повече за маркара може да научите тук

 

 

Днес искам да покажа конкретно два продукта:

Argan & Macadamia Illuminating Elexir и Argan & Macadamia Natural Serum with Lifting Effect.

Ключови съставки на двата продукта са Арган и Макадамия. Малко повече за тях тук:

Маслото от Mакадамия има висока влагозадържаща способност. Ценна съставка е на масажни смеси и бази за ароматерапия, тъй като има плътна консистенция и почти не притежава собствен аромат. Всестранните качества на маслото от макадамия се отбелязват във всички изследвания. Намира приложение в много области на козметиката – лосиони, кремове, гелове, бебешки масла. Заради високата си стабилност е предпочитано в процедурите с „горещи масла.“ Служи за предотвратяване и намаляване на стрии.

Аргана – oсвен в храненето и медицината, то има редица приложения и в козметиката. Интересен факт е, че маслото подпомага всякакъв тип кожни проблеми. Съдържа високо съдържание на витамин Е и ненаситени мастни киселини, които успокояват, подмладяват кожата и действа като антиоксидант. Едновременно с това защитава от бръчки, изсушаване, акне, лекува псориазис.

Нищо чудно, че тези масла са толкова ценни!
img_1067

img_1069

Argan & Macadamia Illuminating Elexir е много лек елексир за кожа, с почти водна текстура. Продуктът е обогатен с висококачествена Хиалуронова киселина и озаряваща есенция от златни цветя. Съдържа много нежен златист прах, който пречупва светлината и изглажда кожата, без да лъщи. Продуктът добавя лек антиоксидантен филм върху кожата и я предпазва от околната среда. Повече за продукта може да научите тук . Елексирът попива изключително бързо в кожата и не оставя мазна следа, Подходящ е за използване под хидратантен крем. Бих го препоръчала на всеки с нормална, към комбинирана кожа.

Argan & Macadamia Natural Serum with Lifting Effect е много лек серум с луксозна текстура. Грижа за кожата с Anti-Age и лифтинг ефект. Нежната формула заглажда фините линии и тонизира кожата. Повдига и оформя контура на лицето. Продуктът попива изключително бързо и не оставя следи по лицето. Моята кожа е по-скоро към суха и се чувства много добре с този продукт под крема. Повече за продукта може да научите тук .

 

Преди време бях дала мостри на продукти на Natural Cosmetics на майка ми, която остана много доволна, а нейната кожа е изключително суха.

Друго важно нещо, което искам да добавя е, че за приготвянето на продуктите се използват органични съставки.

Забележката ми към продуктите винаги е била към опаковката- самия дозатор „плюе“ и особено с аргановото масло трябва да се внимава. Етикетите на някои продукти, които стоят в банята падат бързо (за което ми беше обяснено, че се дължи на факта, че опаковката е рециклирана и се разгражда после много бързо). Но в крайна сметка винаги съдържанието е най-важно, нали?

img_1070

img_1072

Защото съм убедена в качеството на продуктите съм ви подготвила и една игра, която ще обявя много скоро!

img_1066

signature

А ти какво мислиш?