Три парфюма, които бих искала да ми подарят!

Три парфюма, които бих искала да ми подарят!

В момента сме в сезонът на подаръците- дали някой ще подари нас, вие ще зарадвате някого… или просто ще си само подарите, ароматът си остава класика!

Това е нещо, което ни кара да усетим разкош, дори и в най-мрачния и досаден ден. Достъпен за всеки лукс… и малко бижу вкъщи. Ритуал, който изпълваме всеки ден с нетърпение.

Поради тази причина искам да споделя с вас три аромата, които наскоро ме плениха. За мен един парфюм трябва да е различен, женствен и да е запомнящ се. Не съм от хората, които трескаво следят нови лансирания и хукват към парфюмерията, за да се информират първи. Моята любов към ароматите винаги е по-скоро случайна… с мостричка например.

Започвам директно от първият аромат, който ме плени много отдавна, а именно GUCCI BLOOM. Какво да си говорим тук, GUCCI си е GUCCI. Една марка, която търпи в момента своя ренесанс. По принцип обичам класиката Rush. По време на пътуването ми до Рим, BLOOM точно беше излязъл, горещ, чак парещ, по парфюмериите. Влюбих се във феминизма, който излъчва и изчистената му визия.

Това е първият аромат, който е под шапката на новия креативен директор на GUCCI – Alessandro Michelle. Самият аромат е създаден от Alberto Morillas. Откриват се следните нотки: тубероза, жасмин самбак, орлови нокти, зелени нотки, сандалово дърво, портокал.

Следващият must have за мен е един аромат, който открих едва миналия месец! Marc Jacobs – Decadence. Това определено не е флакон, който ще ме привлече и ще се засиля към него в магазина. Тук роля изигра една случайна мостра, която не знам дори от къде се е появила. Обичайно изсипвам мостричките си в една кутия и понякога (особено когато съм с мини чанта и нямам място) бъркам вътре на случаен принцип.

Така ми се падна и Decadence. Напръсках се без да погледна дори какво пише и си казах: “Я чакай малко, какво за Бога е това?!”… И от тук пламна любовта…

За разлика от всички предишни свои аромати, които са вдъхновени от младост и невинно лолита излъчване, Decadence е самоуверен и секси аромат. Създаден в колаборация между Annie Buzantian и Ann Gotlieb, този аромат носи посланието на абсолютна женственост. Парфюмната композиция съдържа: слива, амбра, шафран, българска роза, ветивер.

Последният аромат, за който искам да споделя, въпреки, че се изписа сравнително скоро много за него по блоговете, отново е аромат, който визуално не ме привлича. Получих подарък от приятелка негов мини вариант и го взех с мен в Индия (все пак не ми се разнасяха тежки шишета). Толкова добре ми пасна този лек и свеж аромат, създава ми радост в ежедневието и мисля, че носи страхотно настроение.

Twilly d’Hermes е вдъхновен от цветните копринени шалове на Hermes (какъвто има и в мини вариант по гърлото на бутилката). Тук парфюмеристът Christine Nagel е създал оптимистичен, жив, младежки флорален аромат. Вдъхновението е непридвидимият, ярък и свободолюбив дух на младите момичета. Ароматът мирише на джинджифил, тубероза, сандалово дърво, портокалово цветче, жасмин, ванилия.

 

Съгласни ли сте с моя избор? Има ли аромат, който искате да допълните? Каквото и да подарите тази година, само гледайте да е от сърце!

 

А ти какво мислиш?