Гримът не винаги е достатъчен…

Гримът не винаги е достатъчен…

Всички имат своите несигурности относно външния си вид. Някои неща се променят лесно, като например по-изразени скули или пък уплътняване на по-рехави вежди, но има и неща, за които гримът не е достатъчен.

Лично аз имам един „проблем“, който е бил там откакто се помня, но последните години става все по-осезаем. А именно вдлъбването в зоната под очите, тънката и прозрачна кожа + тъмни кръгове. За жалост липсата на обем може да се омекоти, но няма как да се скрие на 100% с грим. Има моменти, при лошо осветление например, в които проблемът е изключително видим, а да не говорим за дните, в които излизам без грим от вкъщи. Обичайно ме питат дали съм болна 😀

Та, събирах може би 6 години смелост да коригирам това нещо с филър. Реших се най-накрая и искам да споделя с вас резултата. Спрях се на клиника Derma Act, поради препоръки от няколко места + удобна локация. Мястото е супер впечатляващо, модерно, ново и приятно. Лекарят, който извърши процедурите ми е Др. Трендафилова, горещо я препоръчвам, подходи изключително професионално към всички мои страхове относно манипулациите и ми обясни всичко от А до Я, и разбира се изтърпя моето драматизиране и хленчене 🙂

Първо посетих клиниката юли месец и си направих „подготвяща“ процедура – мезотерапия на зоната под очите. За жалост резултатът от нея идва бавно и е доста лек, за това се реших на по-сериозната крачка, а именно филър.

Самата процедура протича по следния начин: Първо е обезболяването на мястото, което ще бъде третирано, в случая с крем, който кара кожата да изтръпне. Реалното това чакане е най-много, може би окло 30мин. После следва проправяне на канал с игла, след като се види, че няма засегнат кръвоносен съд с друга игла, която има тъп връх се вкарва самия филър на нужните места. Отворът през цялото време е един. Всичко това отнема около 20мин общо и за двете очи.

Въпреки, че е обезболено мястото при мен все пак имаше усещане, доста неприятно, имайки предвид зоната… Но минава бързо. Във филъра също има лидокаин, което намаля неприятното усещане още повече.

Веднага след поставянето на филъра се вижда и разликата, заедно с лекаря определяте дали е достатъчно или има нуда от още. Отток почти при мен нямаше, само зачервяване. На следващия ден няма никакво усещане, никакво ограничение откъм грижа, грим, нищо специално, което трябва да се спазва. Все едно нищо не е станало 🙂 Трайността на филъра е може би от 6-12 месеца, но резултатът е крайно индивидуален. Всяка кожа резорбира материала по различен начин. Надявам се да издържи възможно най-много, защото си е скъпо удоволствие. Процедурата в различните клиники върви между 500 и 600лв, зависи от марката на филъра и самия лекар.

Надявам се да съм обяснила разбираемо точно как протича всичко, ако не съм написала нещо правилно, моля за извинение. Не съм медицинско лице.

Колко от вас са си правили подобни манипулации, а колко от вас биха направили нещо такова някой ден? Как ви се струва резултатът?

 

* Публикацията не е спонсорирана от клиника Derma Act, както и процедурата не е направена с промоционална цел. За всичко съм платила аз.

3 коментари

А ти какво мислиш?

юни 12, 2018 at 12:20 pm

Здравей,колко време се задържа Хилъра и повтори ли процедурата?Каква марка филър ти сложиха.И аз се замислям за подобна процедура , но все още се колебая заради продължителността на резултата. Резултата е добър.

Nadya Sivkovaотговори
юни 22, 2018 at 5:44 pm
– In reply to: Мери

Здравей, на шестия месец отидох за ретуш. Реално ампулата ми стигна за поставяне, ретуш и има още малко вътре, тоест три пъти. Но това е строго индивидуално. Филърът е Restylane (или нещо подобно). Ако се решиш- направи го в реномирана клиника при големи специалисти!!!

Камелия Добреваотговори
май 27, 2019 at 7:09 am

Здравей колко ти сложиха и точно под очите бодът ли те

Остави коментар